Ciorba de curcan cu mazare si cartofi

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 12 Dec 2014 | 6129 vizualizari

 

Nu am mai facut de mult timp o ciorbita cu mazare . De obicei le fac si cu galuscute de faina dar am zis sa mai schimb si le-am inlocuit cu cartofi .Farfuria de prezentare este ramasa de la bunica Irina :X

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi de curcan , oase de la piept ramase de la filetare
  • 1 cana mazare verde congelata .
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 tije de telina
  • 3 cartofi
  • 6 catei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 200 gr smantana
  • 50 ml otet de pe tarhon
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan cu mazare si cartofi:

Legumele se curata si se spala .

Carnea se spala .

Morcovul se taie rondele , ceapa , usturoiul si telina se toaca .

Prajiti usor legumele . Sarati .

Adugati carnea si 4 l apa .

Dupa aproximativ 20 minute cand carnea si morcovii incep sa fie patrunsi se pun cartofii taiati cubulete .

La sfarsit se aduga mazarea si se lasa sa mai clocoteasca 5 minute .

Acriti cu otet de pe tarhon . piparati .

Serviti ciorba cu smantana si verdeata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan cu mazare si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan cu zeama de varza si leustean