Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat

de bucatarimcudiana in Ciorbe, 2 Apr 2011 | 5658 vizualizari

 

ciorba asta deobicei eu o fac "la ochi"cum s-ar spune, adica nu tin cont de cantitati, dar de data asta am incercat sa masor cat de cat.

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan de porc afumat
  • 300 gr.fasole boabe
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 telina mica
  • 1 ardei mic
  • 200 gr rosii cuburi, din conserva
  • sare
  • bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat:

Cu o seara inaintea prepararii ciorbei se alege fasolea, se spala si se pune la inmuiat in apa rece.


A 2-a zi spalam bine ciolanul ,il punem la fiert intr-o oala incapatoare.


O alta oala cu apa o punem la fiert,sa avem tot timpul, apa fierbinte pentru a schimba apa la fasole si a adauga la ciolan daca este nevoie.


Fasolea o punem la fiert in apa rece, dupa cateva clocote o scurgem de apa si o punem la fiert cu alta apa fierbinte. Aceasta operatie se repeta de inca 2 ori.


Legumele curatate si taiate cubulete mici, se adauga la ciorba si se lasa la fiert la foc mic.


Cand ciolanul este fiert se scoate carnea de pe os, se taie bucati potrivite si se adauga in ciorba aproape fiarta.


La final se adauga borsul fiert separat, se sareaza dupa gust si gata ciorba.


Borsul deasemenea se pune in functie de gustul fiecaruia.

 

TIPS-URI

1

la fasole se adauga numai apa fiarta

2

ca ciorba sa fie mai dietetica, ciolanul se fierbe separat si in ciorba se pune numai carnea, fara grasime

3

ciorba se serveste neaparat cu ceapa verde sau ceapa rosie

4

se poate pune si tarhon daca va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

bucatarimcudiana 1

04.04.2011, 17:26

ruxy este delicioasa, dar s-a papat repede

kamy 1

04.04.2011, 23:40

fasolea...oricum,oricat si la orice ora

bucatarimcudiana 1

05.04.2011, 16:14

asa este kamy, si eu sunt inebunita dupa fasole

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu scarita afumata