Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat

de bucatarimcudiana in Ciorbe, 2 Apr 2011 | 9080 vizualizari

 

ciorba asta deobicei eu o fac "la ochi"cum s-ar spune, adica nu tin cont de cantitati, dar de data asta am incercat sa masor cat de cat.

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan de porc afumat
  • 300 gr.fasole boabe
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 telina mica
  • 1 ardei mic
  • 200 gr rosii cuburi, din conserva
  • sare
  • bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat:

Cu o seara inaintea prepararii ciorbei se alege fasolea, se spala si se pune la inmuiat in apa rece.

A 2-a zi spalam bine ciolanul ,il punem la fiert intr-o oala incapatoare.

O alta oala cu apa o punem la fiert,sa avem tot timpul, apa fierbinte pentru a schimba apa la fasole si a adauga la ciolan daca este nevoie.

Fasolea o punem la fiert in apa rece, dupa  cateva clocote o scurgem de apa si o punem la fiert cu alta apa fierbinte. Aceasta operatie se repeta de inca 2 ori.

Legumele curatate si taiate cubulete mici, se adauga la ciorba si se lasa la fiert la foc mic.

Cand ciolanul este fiert se scoate carnea de pe os, se taie bucati potrivite si se adauga in ciorba aproape fiarta.

La final se adauga borsul fiert separat, se sareaza dupa gust si gata ciorba.

Borsul deasemenea se pune in functie de gustul fiecaruia.

TIPS-URI

1

la fasole se adauga numai apa fiarta

2

ca ciorba sa fie mai dietetica, ciolanul se fierbe separat si in ciorba se pune numai carnea, fara grasime

3

ciorba se serveste neaparat cu ceapa verde sau ceapa rosie

4

se poate pune si tarhon daca va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

bucatarimcudiana 1

04.04.2011, 17:26

ruxy este delicioasa, dar s-a papat repede

kamy 1

04.04.2011, 23:40

fasolea...oricum,oricat si la orice ora

bucatarimcudiana 1

05.04.2011, 16:14

asa este kamy, si eu sunt inebunita dupa fasole

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sfecla rosie cu cartofi