Ciorba de ardei umpluti

de MotanLaOale in Ciorbe, 11 Oct 2015 | 2739 vizualizari

 

De la Mihaela preluata. Eu faceam ardeii in supa de rosii. Am incercat si a iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 10-12 ardei
  • 400g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 100g orez
  • 1 legatura marar
  • 1 lingura pasta tomate
  • 2 linguri ulei
  • vegeta
  • sare
  • piper
  • PENTRU ZEAMA
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 6 rosii
  • 30ml ulei
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • vegeta
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti:

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert).


Orezul se spala si se lasa in apa rece.


Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in ulei intr-o tigaie.


Cand devine sticloasa se adauga orezul scurs si pasta de tomate si se mai fierbe 5 minute.


Se condimenteaza cu vegeta si se lasa la racit.


Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa si orezul racite, cu mararul tacat marunt, cu sare si piper, se amesteca bine si se lasa la frigider 30 minute.


Se umplu ardeii cu compozitia obtinuta si se preseaza bine sa se umple bine.


Legumele se curata, se spala si se toaca cuburi sau rondele.


Ceapa se curata si se toaca marunt.


Se calesc intr-o oala in ulei 5 minute.


Se pune vegeta si piper.


Se pune apa si se lasa la fiert 20 de minute.


Se pun ardeii facuti, se completeaza cu apa si se mai fierb 30 de minute.


Se pun rosiile taiate cubulete si se mai fierbe 15 minute.


Se pune verdeata tocata marunt, se potriveste de sare si piper, se mai da un clocot si este gata.


Se poate manca cu smantana.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate face si acrita cu bors.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

13.10.2015, 19:00

Multumesc

Panacris 1

07.08.2016, 19:50

Bunăciuneeeee!

MotanLaOale 1

07.08.2016, 20:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de raci oltenesti