Ciorba de stir rosu

de Constelatialeu in Ciorbe, 27 Mai 2022 | 5822 vizualizari

 

Ştirul roşu, cunoscut şi sub numele de amarant este cunoscut ca un super aliment, întrucât atât frunzele cât şi seminţele au beneficii deosebite pentru sănătate.Chiar dacă este ruda mai puţin preferată a spanacului, frunzele de ştir sunt mult superioare altor verdeţuri, deoarece sunt considerate "super-putere" datorită nutrienţilor. Beneficii pentru sanatate ; Frunzele de stir sunt un depozit viu de substante nutritive,au aport scazut de calorii, au un continut ridicat de fibre,sunt bune pentru anemici, imbunatatesc imunitatea, sunt bogate in vitaminele A, B, K , sunt bogate in potasiu si proteine, contin lizina un aminoacid esential care este esential pentru producerea energiei si absortia calciului, ajuta la cresterea parului si mentin o piele sanatoasa, reduc colestelorul, bogate in calciu si usor de digerat. Si eu concluzionez ca iese o ciorba delicioasa .

 

INGREDIENTE

  • Un manunchi mare de stir rosu, proaspat cules din gradina
  • cca 10 fire de ceapa verde, frunzele
  • cca 4-5 fire de usturoi verde
  • cca 200 g amestec congelat de morcov, pastarnac, ardei gras rosu si verde ( sau proaspete legumele, eu mai am la congelator si trebuesc consumate ca sa pun altele)
  • 2-3 linguri orez
  • ulei pentru calit
  • sare
  • 3 l apa
  • pentru acrit bulion de zarzare ( corcoduse)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de stir rosu:

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am cules stirul, ceapa, usturoiul, le-am curatat si spalat, apoi le-am taiat marunt. Am pus oala pe foc sa se incinga am adaugat ulei cca 50-60 ml, am pus la calit amestecul de legume congelate, ceapa si usturoiul, am calit la foc iute cca 5-6 min, apoi am adaugat orezul, un pic de sare si am turnat 1 l apa, am lasat sa dea in fiert. Dupa ce a inceput sa fiarba am adaugat stirul taiat marunt  si am mai turnat 2 l apa. Am lasat sa fiarba la foc mic cca 30 min, dupa care am potrivit de sare si am acrit cu bulion de zarzare. Este foarte buna rece cu ceapa verde, dar se poate manca si fierbinte. Avand in vedere ca deja e cald afara merge la fix o ciorbita rece, mai ales cand iesi obosit din gradina. Sa aveti pofta, asta daca v-am trezit interesul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stir rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

laura_n 1

31.05.2022, 08:52

N-am mancat niciodata, dar imi face cu ochiul.

Rocsi 1

02.06.2022, 20:30

oanapl 1

02.06.2022, 20:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe, de post