Ciorba de fasole pestrita cu os afumat

de JulyCris in Ciorbe, 3 Apr 2014 | 976 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fasole boabe (pestrita am avut eu)
  • 400 gr oase afumate
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov
  • 3-4 linguri pasta de rosii cu ardei(facut in casa)
  • sare,delikat
  • cimbru
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole pestrita cu os afumat:

Spalam fasolea, o alegem de eventualele impuritati, o punem intr-o oala cu apa si lasam peste noapte (cel mai indicat). Oasele le portionam in bucati potrivite. Le punem intr-o oala cu apa, le dam intr-un clocot si schimbam apa. Fasolea o dam intr-un clocot si-i schimbam si ei apa. Facem operatiunea de trei ori. Apoi punem fasolea si oasele afumate intr-o oala cu apa si lasam la fiert.(Eu am fiert separat oasele, iar cand carnea a fost aproape fiarta am adaugat peste fasole, inclusiv apa in care au fiert pt gust). Ceapa si morcovul, le taiem marunt sau dam pe razatoare si adaugam in oala (lasam fasolea si carnea sa fiarba cam 1 si 1/2 ora). Punem sare sau delikat dupa gust, adaugam si pasta de rosii cu ardei si mai lasam pana fierb legumele. Adaugam si cimbru(uscat am avut eu), aproximativ 2-3 lingurite, tot dupa gust, mai dam cateva clocote si oprim.(Bineinteles, fasolea trebuie sa fie fiarta.Sunt soiuri de fasole care fierb foarte repede,iar altele care fierb destul de greu)


Adaugam leustean tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

Merge de minune alaturi ce o ceapa rosie sau un ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole pestrita cu os afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

JulyCris 1

03.04.2014, 17:41

Saru'mana!

Rocsi 1

03.04.2014, 19:59

Mmmmm, asta da

merisor 1

09.04.2014, 14:32

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu afumatura