Ciorba de fasole pestrita cu os afumat

de JulyCris in Ciorbe, 3 Apr 2014 | 848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fasole boabe (pestrita am avut eu)
  • 400 gr oase afumate
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov
  • 3-4 linguri pasta de rosii cu ardei(facut in casa)
  • sare,delikat
  • cimbru
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole pestrita cu os afumat:

Spalam fasolea, o alegem de eventualele impuritati, o punem intr-o oala cu apa si lasam peste noapte (cel mai indicat). Oasele le portionam in bucati potrivite. Le punem intr-o oala cu apa, le dam intr-un clocot si schimbam apa. Fasolea o dam intr-un clocot si-i schimbam si ei apa. Facem operatiunea de trei ori. Apoi punem fasolea si oasele afumate intr-o oala cu apa si lasam la fiert.(Eu am fiert separat oasele, iar cand carnea a fost aproape fiarta am adaugat peste fasole, inclusiv apa in care au fiert pt gust). Ceapa si morcovul, le taiem marunt sau dam pe razatoare si adaugam in oala (lasam fasolea si carnea sa fiarba cam 1 si 1/2 ora). Punem sare sau delikat dupa gust, adaugam si pasta de rosii cu ardei si mai lasam pana fierb legumele. Adaugam si cimbru(uscat am avut eu), aproximativ 2-3 lingurite, tot dupa gust, mai dam cateva clocote si oprim.(Bineinteles, fasolea trebuie sa fie fiarta.Sunt soiuri de fasole care fierb foarte repede,iar altele care fierb destul de greu)

Adaugam leustean tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

Merge de minune alaturi ce o ceapa rosie sau un ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole pestrita cu os afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

JulyCris 1

03.04.2014, 17:41

Saru'mana!

Rocsi 1

03.04.2014, 19:59

Mmmmm, asta da

merisor 1

09.04.2014, 14:32

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata greceasca cu paste si feta

de Rux 9

Salata greceasca...

ieri la 22:29

Gyros de pui

de Rux 9

Gyros de pui

ieri la 22:13