Ciorba de fasole boabe cu paste fainoase (reteta de post)

de nadina73 in Supe/Ciorbe, 22 Feb 2010 | 4417 vizualizari

 

Este o ciorba minunata si fara carne

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 2 morcovi mijlocii
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 telina mijlocie
  • 1 ardei gras rosu
  • paste fainoase fara ou (1 mana)
  • sare, delicat sau vegeta naturala (reteta Sylvia)
  • 500 ml bors de casa (daca nu aveti puteti pune din plic 2 lingurite)
  • frunze de tarhon (eu am in borcan cu otet)
  • pasta de tomate 4-5 linguri (sau bulion 1 cana)
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu paste fainoase (reteta de post):

Se spala fasolea si se lasa la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata, dupa care se arunca apa si se pune la fiert intr-o oala cu apa de 5 litri (am pus eu) , sa dea cateva clocote, apoi arunci apa, nu te baloneaza asa tare.


Separat cureti zarzavaturile, morcovul, patrunjelul radacina, telina radacina, ardeiul rosu si le tai cubulete mici (daca doriti le puteti razui. Mie, sincer, nu-mi place) si le caliti in putin ulei de masline (sau de floarea soarelui). Se calesc 3-4 minute, dupa care punem ardeiul, nu de la inceput cu radacinoasele si mai lasam 2-3 minute la calit. Se pun toate in oala cu fasole, se adauga putina sare, vegeta si se lasa sa fiarba 20 de minute (eu am pus in oala minune), dupa care se pun pastele (am pus cu mana cat mi-a incaput in mana) si se mai lasa la fiert 10 minute. Se adauga borsul si pasta de tomate, iar la final frunzele de tarhon.


Este o ciorba minunata, merita sa o incercati. In varianta in care nu o fac de post fierb si un ciolan afumat, iar la final pun in farfurie si smantana.


Va doresc pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu paste fainoase (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Teo 1

23.02.2010, 12:50

astazi, vreau sa incerc, vreau sa alung rutina din meniu!

nadina73 1

25.02.2010, 00:09

teo ai incercat ciorba de fasole?cum ti-a iesit ,ce zici nu e super buna?

danis 1

06.04.2010, 21:42

buna imi place si mie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu smantana