Supa de fasole uscata cu ciolan afumat

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 18 Ian 2016 | 931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan mediu afumat
  • 500 -600gr fasole uscata
  • 1 ceapa, 3 catei de usturoi
  • 4 morcovi, 1 patrunjel , 2 ardei grasi (verde, rosu)
  • telina , putin praz,
  • 2 cartofi mari,
  • 1 carnat afumat
  • sare, piper, dafin, ardei iute, o lingura otet, ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole uscata cu ciolan afumat:

Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte in apa rece. A doua zi spalam fasolea si o punem in oala cu presiune-(cucta)impreuna cu ciolanul afumat sa fiarba (cca 30-40 minute). Stingem focul si lasam sa stea cca 20 minute,apoi deschidem oala treptat cu grija si scoatem ciolanul. Pastram apa .


Separat pregatim legumele: le curatam, spalam si le taiem cubulete.


Intr-o oala punem ceapa cu prazul la calit cu ulei de masline, apoi adaugam ardeiul gras si morcovii. Amestecam si lasma sa se caleasca frumos, Adaugam carnatul taiat cubulete si apoi turnam apa calda peste-doar cat sa acopere- restul completam cu apa de la fasole.


Lasam sa fiarba bine legumele si spre finala daugam cartofii cubulete.


Mai lasam sa fiarba inca 10 minute la foc domol si aduagam la supa si fasolea deja foarta. Intre timp dezosam carnea de pe os, o taiem bucati potrivite.si o punem in oala.


La final temperam de sare, piper alb, usturoi pisat proaspat, putin chilli in otet si otet de pe muraturi. Si ca sa iasa zeama mai groasa (am tinut cont de preferinta sotului ) am mixat cu blenderul putina fasole ramasa cu zeama in care a fiert si am turnat la supa. Eu evit s afa crantasuri prajite, dar daca preferati cu rantas, se face rantas cu boia, ca sa ii dea putina culoare.


Mai lasam sa fiarba si apoi stingem.


Servim cu ardei iute din borcan .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole uscata cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

18.01.2016, 19:40

Ahhhh, e o nebunie!

-Licurici- 1

18.01.2016, 20:09

O bunatate!!!

miki_a 1

21.01.2016, 00:29

Waw, chiar pe gustul meu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dal Shorva- supa de linte indiana