Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat

de Patricia Iordache in Porc, 24 Iun 2013 | 5609 vizualizari

 

Ciorba cu afumatura are mare cautate la mine in familie, asa ca, desi e cald afara, cererea a fost foarte clara: "Nu mai faci si tu o ciorba de fasole cu afumatura?" :))

 

INGREDIENTE

  • un rasol afumat (aproximativ 400 gr);
  • 300 gr. fasole boabe;
  • 200 ml. pasta de ardei capia;
  • 2 linguri cu pasta de rosii/bulion;
  • sare
  • piper
  • cimbru;
  • 2 foi de dafin;
  • o ceapa mare;
  • 2 morcovi;
  • putin ulei (pentru calit ceapa);
  • o mana cu leustean proaspat sau congelat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat:

Punem fasolea la muiat in apa rece, cat sa o acopere, de seara pana dimineata.


Aruncam apa, punem alta apa curata (aproximativ 1.5 l) si lasam la fiert aproximativ 20 minute din momentul in care incepe sa fiarba.


Intre timp, pregatim un alt vas in care punem apa la fiert pentru a o putea inlocui pe cea pe care o vom arunca. Schimbam apa de 2 ori.


In cea de-a treia apa adaugam 1/2 din ceapa tocata marunt si cei doi morcovi taiati cubulete mici. Acoperim cu un capac - dar nu de tot - si lasam sa fiarba aproximativ 20 minute.


Intre timp taiem bucatele rasolul afumat si il adaugam peste legume.


Dupa cele 20 minute adaugam pasta de ardei si pasta de rosii (bulionul), potrivim de sare, piper, cimbru si lasam sa fiarba inca 30 minute, amestecand din cand in cand.


In acest timp, tocam restul de ceapa ramasa (cealalta jumatate) si o calim in putin ulei pana devine sticloasa.


Gustam fasolea daca este fiarta si atunci adaugam ceapa calita cu tot cu ulei, in ciorba. Amestecam, oprim focul si adaugam leusteanul.


Punem la racit si servim.

 

TIPS-URI

1

Este foarte gustoasa daca avem alaturi o ceapa rosie zdrobita sau taiata in 4.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 09:38

buna ciorbica

CookieMonster 1

30.05.2014, 10:24

preferata mea!!!

Panacris 1

26.04.2015, 17:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole