Ciorba de fasole boabe, de post

de merisor in Ciorbe, 11 Mar 2015 | 12211 vizualizari

 

Este cea mai buna ciorba, dupa parerea baietilor mei, indiferent ca este de post sau cu ceva afumatura de porc! De data aceasta am ales s-o prepar de post, pentru ca am la masa pe cineva care tine post.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole, boabe
  • 4 l apa+1 l
  • 2 cepe galbene, mari
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina, mica
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper
  • cimbru
  • tarhon
  • sare
  • 3 foi dafin
  • putin ghimbir ras
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri pasta de ardei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe, de post:

Spalam bine fasolea si o punem la fiert in apa cat sa fie acoperita.


O lasam pana cand atinge punctul de fierbere, apoi scurgem apa, clatim fasolea si vasul cu apa calda, apoi punem din nou fasolea la fiert, in apa calda de data aceasta.


Repetam procedeul inca odata, dupa care punem fasolea la fiert in 4 l apa.


O lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incepe sa se inmoaie usor.


Tocam ceapa si o adaugam peste fasole.


Restul legumelor le curatam si le tocam marunt, apoi le calim usor in uleiul de masline.


De fapt le vom inabusi sub capac.


Presaram peste legume, sare, piper si cimbru, adaugam si foile de dafin si ghimbirul ras si le lasam pana se vor patrunde bine.


Le adaugam peste fasole, cand bobul de fasole se patrunde bine.


Mai asezonam cu condimente si sare, dupa gust, adaugam si tarhonul si pasta de ardei si mai lasam fasolea pe foc pentru aproximativ 15 minute.


Dupa ce stingem focul, adaugam patrunjelul verde, tocat.


Servim ciorba cu ceapa rosie, sau cu muraturi.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca bobul de fasole nu fierbe, se poate adauga in apa, un varf cutit de bicarbonat.

2

Sare nu vom pune de la inceput, ci dupa ce se pa patrunde bobul de fasole.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

CulinaryRainbow 1

12.04.2016, 22:40

Ce bună trebuie să fie. Nu prea fac de post și nici nu am gătit fasole de foarte mult timp. Mi-ai făcut poftă.

marcela1979 1

16.04.2016, 19:32

noiinbucatarie 1

22.08.2016, 12:44

cea mai gustoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!