Ciorba de fasole boabe-de post

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 14 Mar 2014 | 3197 vizualizari

 

Este ciorba mea preferata,cu sau fara carne,nu conteaza.Indiferent unde sunt pe teritoriul patriei,eu imi comand o ciorba de fasole,ca tare-i buna aia facuta la cazan sau oloi mare.Intr-un an la mare din cauza unei ciorbe de fasole era sa-i trag una unui chelner.Ne asezam la masa ca oamenii ,ne uitam pe meniu si eu comand o ciorba de fasole...la care,chelnerul imi zice ''Da ce ati venit la mare sa mancati fasole..",atat mi-a trebuit ca nu vreti sa stiti cum mi s-a zburlit coama....cel durea pe el grija de ce am venit eu la mare si ce-mi place sa comand....mmmmmrrrrrrrr....

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole boabe cu bobul micut si rotund
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/4 telina
  • 1 ardei capia
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe-de post:

Fasolea o punem de seara la inmuiat in apa rece.A doua zi dis-de dimineata,ca sa fiarba linistita si nestresata,se pune la fiert,se schimba apa de 2-3 ori.Morcovul,pastranacul si telina le curatam ,spalam si le dam pe razatoarea mare.Ceapata verde o tocam marunt,iar ardeiul il taiem cubulete.Intr-o oala de 2-3 l punem uleiul la incins si adaugam toate legumele.Peste ele punem un praf de sare si le calim cca 15 min ,sa se inmoaie bine,apoi adaugam fasolea fiarta si umplem cu apa oala.Lasam sa mai fiarba cca 20 min.Potrivim de sare si piper,tragem oala de pe foc si punem mararul tocat marunt.Cam asta-i toata treaba,sa aveti spor si pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe-de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

simona72 1

14.03.2014, 17:16

deasta am facut si eu azi!

Rocsi 1

14.03.2014, 18:57

Cea mai buna, pentru mine

Cris2711 1

14.03.2014, 22:05

Maine tot o sa fac,ufff greu cu voi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftele in aluat
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cuburi din foietaj cu ciocolata

de Adi 4

la 11:14

Chec cu portocale, rom si stafide

de katty 6

ieri la 22:06

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe