Ciorba de fasole boabe-de post

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 14 Mar 2014 | 1935 vizualizari

 

Este ciorba mea preferata,cu sau fara carne,nu conteaza.Indiferent unde sunt pe teritoriul patriei,eu imi comand o ciorba de fasole,ca tare-i buna aia facuta la cazan sau oloi mare.Intr-un an la mare din cauza unei ciorbe de fasole era sa-i trag una unui chelner.Ne asezam la masa ca oamenii ,ne uitam pe meniu si eu comand o ciorba de fasole...la care,chelnerul imi zice ''Da ce ati venit la mare sa mancati fasole..",atat mi-a trebuit ca nu vreti sa stiti cum mi s-a zburlit coama....cel durea pe el grija de ce am venit eu la mare si ce-mi place sa comand....mmmmmrrrrrrrr....

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole boabe cu bobul micut si rotund
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/4 telina
  • 1 ardei capia
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe-de post:

Fasolea o punem de seara la inmuiat in apa rece.A doua zi dis-de dimineata,ca sa fiarba linistita si nestresata,se pune la fiert,se schimba apa de 2-3 ori.Morcovul,pastranacul si telina le curatam ,spalam si le dam pe razatoarea mare.Ceapata verde o tocam marunt,iar ardeiul il taiem cubulete.Intr-o oala de 2-3 l punem uleiul la incins si adaugam toate legumele.Peste ele punem un praf de sare si le calim cca 15 min ,sa se inmoaie bine,apoi adaugam fasolea fiarta si umplem cu apa oala.Lasam sa mai fiarba cca 20 min.Potrivim de sare si piper,tragem oala de pe foc si punem mararul tocat marunt.Cam asta-i toata treaba,sa aveti spor si pofta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe-de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

simona72 1

14.03.2014, 17:16

deasta am facut si eu azi!

Rocsi 1

14.03.2014, 18:57

Cea mai buna, pentru mine

Cris2711 1

14.03.2014, 22:05

Maine tot o sa fac,ufff greu cu voi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe, de post