Mîncărică de prune uscate

de Bunica in Mancaruri de post, 9 Apr 2009 | 40732 vizualizari

 

O mincarica de prune des intilnita in satele din Muntenia. Bunicile isi alintau astfel nepoteii…

 

INGREDIENTE

  • 400-500 gr prune uscate (se gasesc in piete, la tarani)
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1 lingura de faina
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mîncărică de prune uscate:

Punem zaharul intr-o craticioara usca la foc potrivit (caramelizarea zaharului) pina devine auriu. In acel moment se toarna (stinge) o ceasca de apa (200 gr apa) si se fierbe astfel pina se topeste zaharul.

Faina se amesteca separat cu uleiul, se subtiaza cu putina apa si se toarna apoi in craticioara peste siropul de zahar.

Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se pun prunele spalate in prealabil cu apa calduta (in 3-4 rinduri). Dupa ce fierb prunele 5-7 minute, e numai buna de pus in farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mîncărică de prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

rivka 1

05.09.2009, 17:26

nu am mancat niciodata,morometii mancau asta cu mamaliga!

Bucataras 1

05.09.2009, 19:43

Da, asa e, pai bunica era din zona, cam la 20 km de Silistea Gumesti

rivka 1

05.09.2009, 21:42

pai bine imi aminteau eu desi am terminat liceul de vreo...13 ani...aproape 14 dar nu am mancat niciodata dar din morometi imi aduc aminte de mancarea asta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola