Mîncărică de prune uscate

de Bunica in Mancaruri de post, 9 Apr 2009 | 36251 vizualizari

 

O mincarica de prune des intilnita in satele din Muntenia. Bunicile isi alintau astfel nepoteii…

 

INGREDIENTE

  • 400-500 gr prune uscate (se gasesc in piete, la tarani)
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1 lingura de faina
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mîncărică de prune uscate:

Punem zaharul intr-o craticioara usca la foc potrivit (caramelizarea zaharului) pina devine auriu. In acel moment se toarna (stinge) o ceasca de apa (200 gr apa) si se fierbe astfel pina se topeste zaharul.


Faina se amesteca separat cu uleiul, se subtiaza cu putina apa si se toarna apoi in craticioara peste siropul de zahar.


Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se pun prunele spalate in prealabil cu apa calduta (in 3-4 rinduri). Dupa ce fierb prunele 5-7 minute, e numai buna de pus in farfurie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mîncărică de prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

rivka 1

05.09.2009, 17:26

nu am mancat niciodata,morometii mancau asta cu mamaliga!

Bucataras 1

05.09.2009, 19:43

Da, asa e, pai bunica era din zona, cam la 20 km de Silistea Gumesti

rivka 1

05.09.2009, 21:42

pai bine imi aminteau eu desi am terminat liceul de vreo...13 ani...aproape 14 dar nu am mancat niciodata dar din morometi imi aduc aminte de mancarea asta.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor