Ciorba de fasole cu ciuperci

de Larisel in Ciorbe, 16 Noi 2014 | 3677 vizualizari

 

Una dintre cele mai des facute ciorbe in familia noastra, fie ca e post sau nu!

 

INGREDIENTE

  • 500 grame fasole boabe
  • 3 cepe medii
  • 2 morcovi mai mici
  • un ardei gras
  • ciuperci, vreo 4-5 fara piciorus
  • patrunjel
  • cateva fire de leustean
  • bors
  • 2 linguri pasta de tomate
  • o mana de fidelini
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciuperci:

Fasolea se pregateste cu o seara inainte, se alege, se clateste si se lasa la inmuiat pana a doua zi.


Punem fasolea la fiert, iar dupa vreo 10-15 minute de fierbere se schimba apa. Facem procedura asta de doua ori.


Pregatim legumele, ciupercile.


Mie nu imi place sa prajesc legumele, asa ca uleiul il adaug pur si simplu in timpul fierberii, alaturi de legume si ciuperci, plus un pic de sare si piper.


Dupa ce s-au fiert, punem pasta de tomate, lasam sa dea 2-3 clocote si punem borsul, in functie de cat de acra ne place.


Verificam gustul dupa fiecare adaugare!


Aproape de final punem fidelini plus verdeturile tocate marunt.


Mai lasam timp de cateva clocote si gata, pofiti la masa!


 

TIPS-URI

1

fideaua nu este obligatorie

2

cand schimbam apa trebuie sa avem grija ca apa cea noua sa nu fie rece, in caz contrar fasolea se va intari

3

cantitatea de bors variaza in functie de gustul fiecaruia

4

as fi preferat in loc de leustean sa pun o crenguta de cimbru, insa la momentul acela nu aveam la indemana

5

totodata, daca nu va plac ciupercile le puteti scoate din reteta

6

e musai sa serviti rece cu ceapa si mamaliguta ori cu ardeiul cel mai iute :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Bya Ralu 1

16.11.2014, 13:59

Bună

Rocsi 1

16.11.2014, 20:34

Nu am mai mancat ciorba de fasole cu ciuperci, dar cred ca a iesit buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă falsă de burtă - rețetă de post