Ciorba de fasole cu ciuperci

de Larisel in Ciorbe, 16 Noi 2014 | 9179 vizualizari

 

Una dintre cele mai des facute ciorbe in familia noastra, fie ca e post sau nu!

 

INGREDIENTE

  • 500 grame fasole boabe
  • 3 cepe medii
  • 2 morcovi mai mici
  • un ardei gras
  • ciuperci, vreo 4-5 fara piciorus
  • patrunjel
  • cateva fire de leustean
  • bors
  • 2 linguri pasta de tomate
  • o mana de fidelini
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciuperci:

Fasolea se pregateste cu o seara inainte, se alege, se clateste si se lasa la inmuiat pana a doua zi.

Punem fasolea la fiert, iar dupa vreo 10-15 minute de fierbere se schimba apa. Facem procedura asta de doua ori.

Pregatim legumele, ciupercile.

Mie nu imi place sa prajesc legumele, asa ca uleiul il adaug pur si simplu in timpul fierberii, alaturi de legume si ciuperci, plus un pic de sare si piper.

Dupa ce s-au fiert, punem pasta de tomate, lasam sa dea 2-3 clocote si punem borsul, in functie de cat de acra ne place.

Verificam gustul dupa fiecare adaugare!

Aproape de final punem fidelini plus verdeturile tocate marunt.

Mai lasam timp de cateva clocote si gata, pofiti la masa!

 

TIPS-URI

1

fideaua nu este obligatorie

2

cand schimbam apa trebuie sa avem grija ca apa cea noua sa nu fie rece, in caz contrar fasolea se va intari

3

cantitatea de bors variaza in functie de gustul fiecaruia

4

as fi preferat in loc de leustean sa pun o crenguta de cimbru, insa la momentul acela nu aveam la indemana

5

totodata, daca nu va plac ciupercile le puteti scoate din reteta

6

e musai sa serviti rece cu ceapa si mamaliguta ori cu ardeiul cel mai iute :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe rosie cu ciolan afumat