Ciorba de fasole cu tarhon

de gey in Ciorbe, 8 Mar 2015 | 1019 vizualizari

 

O reteta simpla si gustoasa ce o pregatesc mereu cu placere.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2-3 cepe
  • 1 dovlecel
  • 200 gr afumatura
  • 400 ml suc de rosii
  • 3 lg ulei
  • 2 lg boia dulce
  • sare
  • piper
  • tarhon
  • 3-4 foi de dafin
  • cimbru
  • 3 l apa
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu tarhon:

Alegem fasolea, o spalam si o punem la fiert. Se schimba apa de 3-4 ori dupa ce da in cateva clocote. De fiecare data se pune fasolea in apa fiarta. Dupa ce s-a fiert ( boaba este moale) ne putem apuca de " Ciorba de fasole cu tarhon" in sine.


Tocam legumele si afumatura in cubulete mici.


Intr-o oala punem la incins uleiul si calim ceapa pana aceasta devine translucida. Adaugam afumatura si lasam 2-3 minute amestecand din cand in cand. Adaugam legumele, boiaua si 2-3 cani de apa. Lasam sa dea in clocot si adaugam fasolea fiarta. Completam cu restul de apa, adaugam sarea si lasam la fiert.


Cand legumele sunt fierte adaugam sucul de rosii. Lasam sa dea in cateva clocote si adaugam condimentele.


Se serveste fierbinte cu ceapa rosie.


Pofta buna!




 

TIPS-URI

1

Sucul de rosii il adaugam dupa ce legumele sunt fierte.

2

Dupa ce adaugam la final condimentele, acoperim cu un capac si lasam 30 min ca aromele sa se intrepatrunda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

08.03.2015, 14:49

Rocsi 1

08.03.2015, 20:48

Buna ciorba de fasole!

dantes 1

09.03.2015, 08:55

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Zama de fasole boabe