Ciorba de fasole cu urzici

de Geanina87 in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 1169 vizualizari

 

Aceasta ciorba ma duce cu gandul la copilarie. Imi placea tare mult cand ne-o prepara mama. O data, eu si cu fratele meu, fiind singuri acasa, ne-am luat la intrecere sa vedem care mananca mai multa ciorba si uite-asa s-a facut ca a disparut jumatate de oala mare cu ciorba. Si-acum ma mir cum de nu ne-a fost rau :D

 

INGREDIENTE

  • 250 g fasole alba
  • 2 maini de urzici spalate bine (in multe ape)
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 1 cutie rosii in conserva
  • 1 lingura bulion
  • 1 pastarnac
  • 1/4 telina micuta
  • bors acru
  • fidea
  • patrunjel
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu urzici:

Am ales fasolele, le-am spalat si le-am pus in apa cu o seara inainte de preparare.A doua zi le-am pus la fiert si cand apa dadea in cateva clocote, schimbam apa.Am procedat asa de trei ori.


Ceapa am tocat-o si am calit-o in putin ulei si 3 linguri de apa, apoi am adaugat peste ea bulionul si conserva de rosii. Am lasat inca vreo 5 minute, dupa care am rasturnat totul in apa cu fasole fierte.


Am pus si telina, pastarnacul si dovlecelul taiati cubulete,iar morcovii dati prin razatoarea mare. Am lasat sa fiarba bine legumele si am pus borsul pe care l-am fiert intr-un ibric, pentru a ajunge la temperatura ciorbei.Am lasat inca vreo 10 minute la fiert, am condimentat cu sare si am pus urzicile si fideaua.


Dupa ce a fiert si fideaua, am pus cimbru si patrunjel verde, dupa care am oprit focul.

 

TIPS-URI

1

Cand eram la mama acasa, serveam ciorba cu ceapa verde si sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Geanina87 1

21.03.2016, 08:56

Va multumesc!

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 23:25

Geanina87 1

22.03.2016, 08:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de dovlecel