Ciorba de fasole cu urzici

de Geanina87 in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 1211 vizualizari

 

Aceasta ciorba ma duce cu gandul la copilarie. Imi placea tare mult cand ne-o prepara mama. O data, eu si cu fratele meu, fiind singuri acasa, ne-am luat la intrecere sa vedem care mananca mai multa ciorba si uite-asa s-a facut ca a disparut jumatate de oala mare cu ciorba. Si-acum ma mir cum de nu ne-a fost rau :D

 

INGREDIENTE

  • 250 g fasole alba
  • 2 maini de urzici spalate bine (in multe ape)
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 1 cutie rosii in conserva
  • 1 lingura bulion
  • 1 pastarnac
  • 1/4 telina micuta
  • bors acru
  • fidea
  • patrunjel
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu urzici:

Am ales fasolele, le-am spalat si le-am pus in apa cu o seara inainte de preparare.A doua zi le-am pus la fiert si cand apa dadea in cateva clocote, schimbam apa.Am procedat asa de trei ori.


Ceapa am tocat-o si am calit-o in putin ulei si 3 linguri de apa, apoi am adaugat peste ea bulionul si conserva de rosii. Am lasat inca vreo 5 minute, dupa care am rasturnat totul in apa cu fasole fierte.


Am pus si telina, pastarnacul si dovlecelul taiati cubulete,iar morcovii dati prin razatoarea mare. Am lasat sa fiarba bine legumele si am pus borsul pe care l-am fiert intr-un ibric, pentru a ajunge la temperatura ciorbei.Am lasat inca vreo 10 minute la fiert, am condimentat cu sare si am pus urzicile si fideaua.


Dupa ce a fiert si fideaua, am pus cimbru si patrunjel verde, dupa care am oprit focul.

 

TIPS-URI

1

Cand eram la mama acasa, serveam ciorba cu ceapa verde si sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Geanina87 1

21.03.2016, 08:56

Va multumesc!

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 23:25

Geanina87 1

22.03.2016, 08:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sfecla rosie ca la Muntele Athos