Sarmale fara carne

de Panacris in Mancaruri de post, 17 Dec 2011 | 5547 vizualizari

 

Foarte dureros ptr membri familiei mele!!! Sarmale fara carne, e ceva anormal!!!

 

INGREDIENTE

  • varza murata
  • ceapa 1 bucata
  • ciuperci  500 g.
  • morcovi 3 bucati
  • orez 250 g.
  • ou 1 bucata
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • marar
  • boia de ardei dulce
  • bulion de casa 300 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale fara carne:

Varza murata se desface in foi si se pune in apa rece ca sa se desareze.


Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Se adauga morcovul ras si ciupercile tocate marunt. Dupa ce s-au calit se adauga orezul si un pahar de apa, se lasa cca. 10 minute la foc mic pentru a se umfla un pic orezul. Se ia de pe foc, se asezoneaza cu sare si piper se adauga oul si se amesteca pana se omogenizeaza toate ingredientele.


Se pune umplutura pe fiecare foaie de varza, se ruleaza si se aseaza in oala. La final se presara boia de ardei dulce si marar verde. Se acopera cu apa si se pune le fiert ptr cca. 1 ora. Dupa ce au fiert sarmalele se adauga bulionul si se mai lasa cca. 15 minute la fiert.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi si varza dulce, oparita in apa si otet

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale fara carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

18.12.2011, 23:14

marieta 1

18.12.2011, 23:32

chear bune,si nu ma-r durea nimic sa gust si eu vreo 2!!!!!!

Panacris 1

19.12.2011, 06:36

Multumesc de aprecieri! Pana la urma nu au fost chiar asa de "dureroase" delicioasele sarmale de post. Vorba aceea "Cui nu/i place, nu mananca!"

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta invartita cu mere si nuci (de post)