Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post)

de ionix in Mancaruri de post, 10 Dec 2009 | 12927 vizualizari

 

nu e favorita mea dar ii place tatalui meu... :)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 1 litru zeama de varza
  • 2-3 linguri cu pasta de tomate
  • o mana de taitei
  • leustean
  • patrunjel
  • 3 cepe
  • 2 linguri cu ulei
  • tarhon, sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post):

 

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece inainte cu 12 ore, e bine s-o lasi peste noapte.

Se spala bine, se da in clocot si se arunca apa. E bine s-aveti o oala cu apa fierbinte pe foc.

Se pune din nou la fiert cu apa fiarta. Cand incepe sa fiarba din nou se adauga 2 cepe taiate cubulete, ardeiul, morcovul si pastarnacul taiate marunt. 

Se lasa ciorba pe foc pana cand fasolea este complet fiarta si se adauga zeama de varza ( inainte de a o pune peste fasole,zeama de varza a fost data intr-un clocot intr-o alta oala),  pastea de tomate, sarea, piperul si tarhonul. 

Se lasa pe foc inca circa 15 minute sa fiarba si se adauga taiteii. Se mai lasa inca 10 minute apoi se stinge focul, se presara peste ciorba de fasole o mana de patrunjel  tocat, leustean tocat si se acopera. 

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se caleste o ceapa. Ceapa calita se pune peste ciorba de fasole si se amesteca bine.

Se mananca atat calda cat si rece.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

gaby_duceag 1

13.12.2009, 09:01

am facut si eu ieri.tot cu ceapa calita.e singura ciorba la care consider obligatorie etapa asta

ionix 1

14.12.2009, 10:34

asa zice si mama... ca fara prajeala de la final n-ar mai avea gust

nana 1

04.03.2010, 16:59

mmm... ce bun ii... imi palce moarea si in combinatie cu fasolea cred ca e foarte bun... si eu o sa imi fac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura cu pere

ieri la 18:46

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1465 puncte

Rocsi

1023 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

- Andreea -

524 puncte

mihaelar63

515 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitele din soia, de post