Ciorbă de fasole galbenă dreasă cu smântână

de Panacris in Ciorbe, 10 Apr 2014 | 10677 vizualizari

 

O ciorbă dulce, savurată de toți Zmeii, chiar dacă e fără carne;) Le aduce aminte de concediile petrecute în Maramureș la verișori ;)

 

INGREDIENTE

  • fasole galbenă congelată cca. 600 g,
  • ceapă verde 2-3 bucăți,
  • usturoi verde 2 bucăți,
  • leurdă 1/2 legătură,
  • morcov 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină 1 felie,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • smântână cca. 200 g,
  • făină albă de grâu 2-3 linguri,
  • mărar proaspăt.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de fasole galbenă dreasă cu smântână:

Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit în puțin ulei și apă. Se asezonează de sare, piper și boia, apoi se completează cu cca. 2000 ml apă și se lasă la fiert la foc moderat, cca. 25 de minute, semiacoperit. După ce s-au gătit legumele se adaugă fasolea congelată și se mai lasă la fiert cca. 15 minute, la foc mediu, semiacoperit.

La final, smântâna se amestecă cu făina, apoi se diluează cu puțină  apă rece și se adaugă în șuvoi subțire, amestecându-se energic pentru a nu se forma cocoloașe ;) Atenție, în acest moment focul va fi oprit ;) Se presară verdeață și se servește fierbinte ;) 

Atenție nu e nevoie de pâine la această ciorbă ;)

Spor și poftă bună! :-* 

TIPS-URI

1

dacă se va folosi fasole proaspătă, aceasta se va pune la fiert deodată cu legumele;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole galbenă dreasă cu smântână" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu pastai