Ciorba de fasole uscata

de corina241 in Ciorbe, 16 Oct 2012 | 2628 vizualizari

 

Intr-o zi friguroasa de iarna, o ciorba de fasole cu ardei iute e tot ce-mi doresc la pranz :P

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole uscata
  • 2 cepe mari
  • 1 mocov
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • 300g kaiser
  • 1 lingura bulion de rosii facut in casa
  • sare
  • cimbru
  • patrunjel proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata:

Fasolea spalata foarte bine se tine in apa rece cateva ore sau cu o seara inainte de a fi gatita.


Pregatim o oala pentru ciorba in care punem fasolea in apa la fiert. Eu arunc prima apa in care fasolea a adat primul clocot. Apoi,la foc mic fierbem boabele de fasole impreuna cu ceapa intreaga si ardeiul taiat in 4,iar restul radacinoaselor (morcov,pastarnac,telina) le punem maruntite in oala cu ciorba de fasole. Adaugam sare(vegeta,orice dorim).


Kaiserul il taiem bucatele mici si-l tragem la tigaie pentru a se rumeni usor. Il punem la ciorba de fasole, adaugam bulionul si crenguta de cimbru lasand sa fiarba in continuare.


La sfarsit punem in ciorba de fasole verdeata proaspata, tocata marunt.

 

TIPS-URI

1

ciorba de fasole poate fi aromata si cu tarhon

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (20)

corina241 1

16.10.2012, 20:49

si daca toata lumea etse satula ma bucur c-ati trecut pe la mine,la masa

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 10:46

gustoasa ciorbica

babi5 1

13.06.2014, 09:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole