Ciorba de fasole uscata

de Valclaudia in Ciorbe, 23 Mar 2017 | 4409 vizualizari

 

retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata cu bob pestrit
  • 1 fir de praz mic
  • 2 morcovi mari
  • 1 lingura seminte de mustar
  • 1 lingura rubarba deshidratata
  • 2 ardei rosii
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • cca. 2,5 l apa plata
  • sare si piper macinat dupa gust
  • verdeata dupa gust:
  • tarhon
  • telina
  • marar
  • patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata:

Alegem fasolea, o punem la hidratat in apa, de seara pana dimineata.

Fierbem fasolea in doua ape, cate jumatate de ora, scurgem apa.

Curatam legumele, le spalam si calim prazul in 3 linguri de ulei.

Adaugam rondelele de morcovi si bucatile de ardei, apoi fasolea si rubarba deshidratata, bobitele de mustar si cele de piper, foile de dafin, apa si lasam sa fiarba la foc mediu, pana patrunde usor furculita in rondelele de morcov si boabele de fasole.

Adaugam rosiile pasate, sare, piper dupa gust, verdeata de asemenea, oprim focul, lasam cateva minute oala acoperita, pentru ca aromele sa se intrepatrunda si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu fidea