Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat

de Doinavar in Ciorbe, 12 Feb 2013 | 4337 vizualizari

 

Am folosit 3 feluri de boabe de fasole: albe, pestrite si rosii. Important este sa fie cam de aceeasi marime si sa stea la inmuiat in apa de seara pana a doua zi.

 

INGREDIENTE

  • 200 g fasole alba
  • 200 g fasole rosie
  • 200 g fasole pestrita
  • 1 ciolan afumat de 1-1,2 kg
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 50 g telina
  • 1 ardei gras rosu mare
  • 3 rosii
  • 1 cartof
  • 50 g ketchup
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 3 linguri de ulei
  • 2 lingurite zahar
  • sare, piper, boia, cimbru, foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat:

Puneti la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare fasolea care a stat la inmuiat minim 12 ore. Intr-o alta oala puneti ciolanul sa fiarba in 3 litri de apa rece, la foc mic, cu capac 1 ora.

Curatati si tocati marunt ceapa, radacinoasele si ardeiul gras. Puneti la calit in ulei intr-o tigaie antiaderenta ceapa si legumele tocate, verdeata tocata, concentratul, ketchup si zahar. Caliti cam 10 minute la foc mic si adaugati totul in oala in care fierbe fasolea.

Cand ciolanul este fiert, scoateti-l pe o farfurie iar zeama adaugati-o in oala cu ciorba. Indepartati oasele, portionati carnea si puneti-o tot in ciorba. Adaugati bulionul si rosiile taiate mic.

Lasati sa mai fiarba impreuna 15-20 minute, adaugati 2-3 foi de dafin, o lingurita de boia dulce, jumatate de lingurita de cimbru, un praf de piper si dregeti gustul de sare. Se serveste cu ardei iuti sau muraturi, cine doreste o poate acri in farfurie cu putin otet. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole alba cu afumatura