Ciorbă de fasole verde

de carmenvlad in Ciorbe, 18 Aug 2011 | 4131 vizualizari

 

Ciorbă de fasole verde

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole verde
  • 3 rosii potrivite
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1 ardei kapia verde
  • 1 ardei kapia roşu
  • 1 ceaşcă orez
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui, Floriol
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă Maggi, secretul gustului de legume
  • Câteva boabe de piper
  • 3 l apă
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 crenguţă verde de cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de fasole verde:

Preparare reteta de Ciorbă de fasole verde


Se curăţă fasolea verde de codiţe, se spală bine cu apă rece şi se rupe în 2 sau trei bucăţi. Se pune apa într-o oală, se adaugă sarea, boabele de piper şi se lasă să dea în fiert. Apoi se adaugă fasolea verde, morcovul tăiat în două, rădăcina de pătrunjel, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic 20 sau 25 de minute. În acest timp, într-o tigaie se pune uleiul, se caleşte ceapa tocată mărunt, ardeii kapia tăiaţi cubuleţe. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe sau date prin răzătoare. Se lasă să dea câteva clocote şi se răstoarnă peste ciorbă. Se adaugă secretul gustului şi se potriveşte de sare dacă mai este nevoie. Se lasă ciorba să fiarbă la foc mic, încă 20 de minute. Se oprşte focul, se presară pătrunjelul tocat mărunt şi crenguţa de cimbru verde.


Se acoperă oala cu capacul şi se lasă 10 minute, pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. Ciorba de fasole verde se serveşte caldă sau rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

20.08.2011, 11:04

ador acesta ciorbita

carmenvlad 1

21.08.2011, 09:01

Dragele mele va multumesc! Legumele sunt preferatele mele in aceasta vara si caut sa ma bucur cat mai mult de aroma si savoarea lor.

cocolina 1

21.04.2012, 20:24

Buna,buna foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta