Ciorbă de fasole verde

de carmenvlad in Ciorbe, 18 Aug 2011 | 3881 vizualizari

 

Ciorbă de fasole verde

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole verde
  • 3 rosii potrivite
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1 ardei kapia verde
  • 1 ardei kapia roşu
  • 1 ceaşcă orez
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui, Floriol
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă Maggi, secretul gustului de legume
  • Câteva boabe de piper
  • 3 l apă
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 crenguţă verde de cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de fasole verde:

Preparare reteta de Ciorbă de fasole verde


Se curăţă fasolea verde de codiţe, se spală bine cu apă rece şi se rupe în 2 sau trei bucăţi. Se pune apa într-o oală, se adaugă sarea, boabele de piper şi se lasă să dea în fiert. Apoi se adaugă fasolea verde, morcovul tăiat în două, rădăcina de pătrunjel, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic 20 sau 25 de minute. În acest timp, într-o tigaie se pune uleiul, se caleşte ceapa tocată mărunt, ardeii kapia tăiaţi cubuleţe. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe sau date prin răzătoare. Se lasă să dea câteva clocote şi se răstoarnă peste ciorbă. Se adaugă secretul gustului şi se potriveşte de sare dacă mai este nevoie. Se lasă ciorba să fiarbă la foc mic, încă 20 de minute. Se oprşte focul, se presară pătrunjelul tocat mărunt şi crenguţa de cimbru verde.


Se acoperă oala cu capacul şi se lasă 10 minute, pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. Ciorba de fasole verde se serveşte caldă sau rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

20.08.2011, 11:04

ador acesta ciorbita

carmenvlad 1

21.08.2011, 09:01

Dragele mele va multumesc! Legumele sunt preferatele mele in aceasta vara si caut sa ma bucur cat mai mult de aroma si savoarea lor.

cocolina 1

21.04.2012, 20:24

Buna,buna foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba la ceaun