Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

de Ancutsa in Ciorbe, 3 Feb 2019 | 1188 vizualizari

 

Pentru că iarna nu găsesc legume proaspete şi tare aş fi mâncat o ciorbiţă de fasole verde, am găsit fasole păstăi la conservă, care mi s-au părut foarte gustoase. Doar verdeţuri am găsit proaspete în supermarket şi m-am bucurat. Aşa că am pregătit o ciorbă pe care am acrit-o cu zeamă de varză.

 

INGREDIENTE

  • 800 g fasole verde păstăi (la conservă),
  • 1 ceapă albă uscată,
  • 2 fire de praz,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei gras roşu,
  • Sare-după gust,
  • 200 g roşii cubuleţe(la conservă),
  • Zeamă de varză-după gust,
  • Pătrunjel, leuştean şi mărar.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza:


Se spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc mai întâi, în puţin ulei înfierbântat, ceapa albă tocată mărunt, prazul şi ardeiul tăiate cubuleţe, morcovul dat pe răzătoarea mare. Se adaugă sare după gust şi roşiile cubuleţe, se completează cu apă şi se lasă să fiarbă cam 20 de minute.


Apoi se adauga şi fasolea verde la conservă, care e deja fiartă, se mai lasă sa fiarbă cam 10 minute.


Când este aproape gata, se acreste zeamă de varză, după gust, eu pun cam o cană.


Se ia focul şi se adaugă verdeţurile tocate mărunt.



Timp de pregătire: 10 min


Timp de gătire: 45 min


Porţii: 8



Poftă Bună!


Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/02/ciorba-de-fasole-verde-acrita-cu-zeama.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 17 %
899.99 lei
749.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Ancutsa 1

04.02.2019, 22:06

Va multumesc frumos, ma bucur mult ca va place!

dantes 1

06.02.2019, 13:52

Buna!

Ancutsa 1

06.02.2019, 14:08

Multumesc frumos, domnule Dante!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Eszterhazy
  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 31

    MA

  • 01

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu ciolan de porc