Ciorba de gaina ( de curte)

de alilianaa in Ciorbe, 5 Ian 2013 | 28060 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cepe
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ardei
  • telina
  • sare dupa gust
  • rosii
  • carne de pasare
  • leustean
  • 1 l zeama de varza
  • 3,5 l apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina ( de curte):

Legumele se curata si se toaca marunt. Carnea portionata si spalata foarte bine se pune intr-un vas cu apa cat sa o acopere pentru a fi data intr-un clocot. Prima apa se arunca, dupa care se adauga carnea impreuna cu apa in vasul pentru ciorba si se lasa la fiert cu sare. 

Dupa un timp (verificam carnea cat este de fiarta) se adauga legumele. 

Cand legumele si carnea au fiert de adauga rosiile (se spune ca rosiile intaresc carnea si legumele daca nu sunt fierte bine). Dupa ce rosiile au fiert se pune zeama de varza. Dupa ce da in clocot  se adauga fideaua. Necesita fierbere nu mai mult de trei minute. Se adauga leusteam ( uscat, verde, congelat, dupa posibilitati)

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina ( de curte)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zama de moare cu carnati afumati