Ciorba de peste

de katty in Ciorbe, 1 Oct 2017 | 18658 vizualizari

 

Imi era tare dor de o ciorba de peste si  cum am primit niste lin, m-am gandit ca ar fi tocmai bun.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata peste (lin)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1/2 pastarnac
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura ulei
  • zeama de lamaie
  • 300 ml suc de rosii
  • patrunjel verde ptr decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Curatam pestele (eu am folosit lin), il taiem in bucati potrivite si il spalam bine. Il scurgem si il punem la fiert intr-o oala cu apa clocotita in care am pus putina sare.

Dupa ce l-am fiert, il scoatem intr-o farfurie, incercand sa scoatem oasele mari, iar zeama o trecem printr-o sita si o pastram. Curatam legumele, le spalam si le taiem cubulete.

In uleiul incins, punem la calit mai intai morcovul, apoi pe rand ceapa, telina si pastarnacul. Amestecam ocazional pana legumele se inmoaie, apoi stingem cu zeama in care a fiert pestele. Lasam sa fiarba pana legumele sunt aproape moi, apoi adaugam sucul de rosii, piper macinat si sare dupa gust. Lasam sa mai dea cateva clocote, punem zeama de lamaie dupa gust si bucatile de peste. Lasam sa dea 2-3 clocote si stingem focul.

Servim ciorba fierbinte, presarata cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de spanac