Ciorbă din aripi curcan

de ionix in Ciorbe, 27 Oct 2010 | 9589 vizualizari

 

normal ca ma duce gandul la celebra melodie a Ilenei Ciuculete :D

 

INGREDIENTE

  • 1,5kg aripi de curcan 
  • 1 ardei capia verde
  • o ceapa mare
  • 2 morcovi
  • o legatura de patrunjel
  • 100 ml suc de rosii
  • 2,5 l apa
  • 500 ml bors
  • doua role cu taitei de casa
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă din aripi curcan:

Aripile de curcan se transeaza, se curata si se pun la oparit. Dupa ce le-am oparit, le scoatem si le spalam cu apa calda.

Legumele se pregatesc astfel: morcovii dati pe razatoare, ceapa taiata cubulete, ardeiul taiat cubulete. Se pune o cana cu apa intr-o alta oala si se adauga carnea de curcan si legumele. Se lasa 2-3 minute si se adauga cozile de patrunjel si restul de apa, dar sa fie calduta. Lasam sa fiarba pana carnea este fiarta iar apoi punem sucul de rosii. intre timp punem borsul sa dea intr-un clocot. Lasam pana da iar intr-un clocot si adaugam borsul, sare si piper. Dupa ce da iar in clocot punem taiteii si mai lasam 5-6 minute. Oprim focul si punem patrunjelul tocat marunt.

Se serveste calda cu ardei iuti.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă din aripi curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Corinuta 1

28.10.2010, 11:50

pai n-a scris fata la introducere ca reteta o duce cu gandul la melodia Ilenei Ciuculete?nu te electrocutez, ca p-orma cu cine ma mai hlizesc io p-aici?

Bucataras Medi 1

28.10.2010, 21:25

ce buna trebuie sa fi fost.........ca nu cred ca mai ai si pentru mine o potie...................

Cris2711 1

12.03.2011, 11:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Bors de curcan in oala Zepter