Ciorbă din aripi curcan

de ionix in Ciorbe, 27 Oct 2010 | 8490 vizualizari

 

normal ca ma duce gandul la celebra melodie a Ilenei Ciuculete :D

 

INGREDIENTE

  • 1,5kg aripi de curcan 
  • 1 ardei capia verde
  • o ceapa mare
  • 2 morcovi
  • o legatura de patrunjel
  • 100 ml suc de rosii
  • 2,5 l apa
  • 500 ml bors
  • doua role cu taitei de casa
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă din aripi curcan:

Aripile de curcan se transeaza, se curata si se pun la oparit. Dupa ce le-am oparit, le scoatem si le spalam cu apa calda.

Legumele se pregatesc astfel: morcovii dati pe razatoare, ceapa taiata cubulete, ardeiul taiat cubulete. Se pune o cana cu apa intr-o alta oala si se adauga carnea de curcan si legumele. Se lasa 2-3 minute si se adauga cozile de patrunjel si restul de apa, dar sa fie calduta. Lasam sa fiarba pana carnea este fiarta iar apoi punem sucul de rosii. intre timp punem borsul sa dea intr-un clocot. Lasam pana da iar intr-un clocot si adaugam borsul, sare si piper. Dupa ce da iar in clocot punem taiteii si mai lasam 5-6 minute. Oprim focul si punem patrunjelul tocat marunt.

Se serveste calda cu ardei iuti.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă din aripi curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Corinuta 1

28.10.2010, 11:50

pai n-a scris fata la introducere ca reteta o duce cu gandul la melodia Ilenei Ciuculete?nu te electrocutez, ca p-orma cu cine ma mai hlizesc io p-aici?

Bucataras Medi 1

28.10.2010, 21:25

ce buna trebuie sa fi fost.........ca nu cred ca mai ai si pentru mine o potie...................

Cris2711 1

12.03.2011, 11:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan cu zeama de varza