Ciorba de gasca

de liana_geicu in Ciorbe, 10 Noi 2009 | 14399 vizualizari

 

Aceasta ciorba imi aduce aminte de copilarie, la mine acasa se serveste des si pentru ca imi era pofta de gustul de ciorba de gasca acrita cu zeama de varza am zis sa o prepar chiar eu azi.....

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de gasca
  • 2 cepe
  • 2 ardei capia (1 verde, 1 rosu)
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • suc de rosii 
  • 250 ml zeama de varza
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare, fidea
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gasca:

Carnea se spala si se pune la fiert. Cand incepe sa dea in clocot se spumeaza (la mine nu a fost nevoie). Cand s-a fiert carnea (eu am dezosat pieptul si l-am taiat bucatele mici), se adauga zarzavatul taiat cubulete sau dat pe razatoare. Dupa ce au dat cateva clocote si cartoful este aproape fiert se adauga sucul de rosii, zeama de vaeza si sare dupa gust. Mai lasam un pic sa fiarba cu sucul de rosii si zeama de varza si adaugam fideaua (un rotocol am pus eu) si dupa alte cateva clocote stingem focul. La sfarsit adaugam patrunjelul taiat marunt.


Ideal ar fi sa fie cat mai multa verdeata (mie asa imi place), dar am avut doar patrunjel, leusteanul ii da o aroma aparte.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Sucul de rosii se pune cand cartoful este aproape fiert pentru ca il intareste

2

Carnea se incearca cu o furculita daca este fiarta. Carnea trebuie sa se desfaca usor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

liana_geicu 1

11.11.2009, 20:22

Eu sunt innebunita dupa ciorbita acrita cu zeama de varza indiferent care ar fi ingredientul principal!

crysady 1

25.11.2009, 18:46

Am sa incerc si eu aceasta reteta pentru baietii mei!

Panacris 1

16.01.2014, 18:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon