Ciorba de gasca

de liana_geicu in Ciorbe, 10 Noi 2009 | 22715 vizualizari

 

Aceasta ciorba imi aduce aminte de copilarie, la mine acasa se serveste des si pentru ca imi era pofta de gustul de ciorba de gasca acrita cu zeama de varza am zis sa o prepar chiar eu azi.....

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de gasca
  • 2 cepe
  • 2 ardei capia (1 verde, 1 rosu)
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • suc de rosii 
  • 250 ml zeama de varza
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare, fidea
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gasca:

Carnea se spala si se pune la fiert. Cand incepe sa dea in clocot se spumeaza (la mine nu a fost nevoie). Cand s-a fiert carnea (eu am dezosat pieptul si l-am taiat bucatele mici), se adauga zarzavatul taiat cubulete sau dat pe razatoare. Dupa ce au dat cateva clocote si cartoful este aproape fiert se adauga sucul de rosii, zeama de vaeza si sare dupa gust. Mai lasam un pic sa fiarba cu sucul de rosii si zeama de varza si adaugam fideaua (un rotocol am pus eu) si dupa alte cateva clocote stingem focul. La sfarsit adaugam patrunjelul taiat marunt.

Ideal ar fi sa fie cat mai multa verdeata (mie asa imi place), dar am avut doar patrunjel, leusteanul ii da o aroma aparte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sucul de rosii se pune cand cartoful este aproape fiert pentru ca il intareste

2

Carnea se incearca cu o furculita daca este fiarta. Carnea trebuie sa se desfaca usor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

liana_geicu 1

11.11.2009, 20:22

Eu sunt innebunita dupa ciorbita acrita cu zeama de varza indiferent care ar fi ingredientul principal!

crysady 1

25.11.2009, 18:46

Am sa incerc si eu aceasta reteta pentru baietii mei!

Panacris 1

16.01.2014, 18:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de praz