Ciorba de legume, cu varza acra - Reteta gustoasa de post

de vasimur in Ciorbe, 11 Iul 2019 | 11288 vizualizari

 

Sunt un mare amator de supe, borșuri sau ciorbe de legume, cu sau fără carne. Acesta este motivul pentru care m-am gândit să fac o ciorbiță de legume cu varză acră, tocmai potrivită în zilele de post și nu numai. Este foarte răcoroasă și apreciată chiar și în zilele toride de vară.
Din ingredientele de mai jos a rezultat o oală de 5 l cu ciorbă.
Pentru aceasta Ciorba de legume, cu varza acra - Reteta gustoasa de post, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorba de legume, cu varza acra - Reteta gustoasa de post
  • '1 varză murată
  • 2 rădăcini de morcov
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 bucată de țelină, mai mică (opțional)
  • 1 ceapă mai mare
  • 1 ardei iute (opțional)
  • 1-2 roșii proaspete
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • boia de ardei dulce sau iute, după gust (opțional)
  • 3-4 linguri de ulei, pentru sotat legumele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume, cu varza acra - Reteta gustoasa de post:

Cum se prepara Ciorba de legume, cu varza acra - Reteta gustoasa de post

Varza murată o tăiem fideluțe sau o tocăm mărunt, cum ne place. 

Curățăm ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile și ardeiul iute. Ceapa o tocăm mărunt iar rădăcinoasele le dăm prin răzătoarea mare sau mică, după preferință. Ardeiul iute îl tăiem rondele iar roșiile cubulețe nu prea mari. Turnăm uleiul într-o tigaie și îl încingem bine. Sotăm ceapa și legumele la foc iute după care adăugăm roșiile și mai ținem pe foc doar până ce scade zeama lăsată de ele. Într-o oală mare punem cca 4 l de apă, o înfierbântăm, după care adăugăm legumele sotate și varza murată tocată și lăsăm la fiert cam o oră. Gustăm între timp ca să vedem dacă legumele și varza sunt bine fierte. La nevoie putem să mai adăugăm moare de la varză și mai dăm un clocot. Când este gata oprim focul și asezonăm cu condimente, după gust.

Observație: Mare atenție câtă sare punem deoarece varza fiind acră, deja conține sare, la fel și moarea!

Eu am servit ciorbița ornată cu rondele de ardei iute și pătrunjel verde, tocat mărunt.

Incearca si reteta de Varza noua cu ceapa verde la cuptor, o bunatate sau reteta de Ciorba de varza dulce si ciolan afumat, foarte gustoasa.

Iti recomandam si reteta de Ciorba ardeleneasca de porc.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Puteți adăuga și mărar și/sau leuștean verde tocat, dacă vă place.

2

Puteți adăuga chiar și cimbru verde sau uscat, dacă doriți.

3

Puteți servi ciorbița cu smântână dar nu va mai fi de post.

4

Puteți pune la fiert în ciorbă kaizer, mușchiuleț, costiță sau ciolan afumat dar nu va mai fi de post.

5

Dacă nu aveți roșii proaspete, puteți folosi pastă de roșii, roșii în bulion sau suc de roșii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume, cu varza acra - Reteta gustoasa de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta sanatoasa si naturala de ciorba de cartofi, cu urzici dreasa cu rosii