Ciorba de loboda

de Julie in Supe/Ciorbe, 19 Mai 2010 | 3267 vizualizari

 

Loboda are proprietati regeneratoare si un continut bogat in fier, magneziu, fibre si vitamine(E, K).
La fel ca si la spanac, atunci cand o preparam , nu trebuie sa o supunem prea mult procedeelor termince pentru a nu-i
distruge proprietatile.

Asadar hai sa vedem cum se face in zona Buzaului ciorba vedeta de primavara si de toata vara!

 

INGREDIENTE

  • 3 legaturi de loboda
  • un morcov tocat cuburi
  • o ceasca orez
  • 3-4 fire de ceapa verde taiata marunt
  • o jumatate ardei gras rosu taiat cuburi
  • o jumatate ardei gras verde taiat cuburi
  • patrunjel verde
  • leustean
  • un galbenus de ou
  • smantana
  • 0.5 l bors
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda:

Se inabusa ceapa in putin ulei si cateva linguri cu apa.

Cand s-a inmuiat se adauga morcovul , ardeiul gras si se completeaza cu apa fierbinte.( 1.5 l) Cand incepe sa fiarba se adauga orezul.

Borsul se fierbe separat si se spumeaza.


Loboda se spala foarte bine cu apa (fiecare frunza in parte).

Se rup coditele frunzelor si se toaca marunt.


Cand orezul este fiert se adauga loboda si borsul.

Se amesteca bine galbenusul cu doua linguri cu smantana si cu un polonic

cu ciorba fierbinte, apoi se toarna in oala. Ciorba va deveni cremoasa si oul

nu se va face zdrentze.

Se potriveste gustul cu sare si vegeta.

Dupa ce am pus loboda si borsul mai fierbem doar un clocot -doua si se opreste focul.

Se adauga patrunjelul si leusteanul tocat.


Se serveste rece sau calda cu smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

lia maria 1

19.05.2010, 08:58

Rocsi 1

19.05.2010, 10:54

e tare buna facem si noi dar cu cartofi

Bucataras Medi 1

19.05.2010, 17:12

si eu fac... e tare buna...............

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta