Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână

de elucubratiiculinare in Ciorbe, 23 Apr 2016 | 1045 vizualizari

 

INGREDIENTE

2 legături lobodă 2 morcovi mici 1/2 țelină mică 4 fire ceapă verde 2 linguri orez brun 2 gălbenușuri 2 linguri smântână 2 linguri oțet 1 legătură mare leuștean sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână:

Spălăm loboda și o lăsăm la scurs.
Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm mărunt.
Curățăm și spălăm morcovul și țelina și le dăm pe răzătoarea mare.
Călim ceapa, morcovul și țelina în 2-3 linguri de ulei.
Adăugăm imediat și 1 litru de apă fiartă.
Între timp spălăm bine și orezul în câteva ape și îl adăugăm în oală.
Mai adăugăm 1 litru de apă fiartă și lăsăm la foc potrivit aprox. 10 minute.
Adăugăm loboda.
Într-un castron amestecăm cele 2 gălbenușuri cu smântâna și oțetul.
Punem un polonic din zeama în care au fiert legumele peste amestecul de ou cu smântână și amestecăm bine.
Trebuie amestecat continuu în momentul turnării sosului de smântână pentru a nu se coagula.

Se potrivește gustul cu sare și oțet.
Se stinge focul.
Se adaugă leuștean proaspăt tocat mărunt.
Nu uitați să păstrați câteva frunzulițe pentru a le adăuga în farfurie la servire.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

27.04.2016, 12:19

Buuna!!!

Camelya 1

12.05.2016, 12:19

ancutsa 1

08.08.2016, 19:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Ciorba a la grec