Ciorba de miel cu leurda si urzici

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 21 Apr 2020 | 2002 vizualizari

 

 O ciorbita buna de sezon, plina de vitamine.

 

INGREDIENTE

  • 1 cap miel
  • 3 morcovi
  • 3 cepe rosii mici
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1/2 telina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri otet mere
  • 1 lamaie- zeama
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • 1 legatura leurda
  • 2 maini de urzici tinere
  • 3 fire leustean verde
  • 4 linguri orez
  • 1 pahar smantana grasa
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu leurda si urzici:

  1. Capul de miel se curata si se spala bine si se pune la fiert in apa sarata cu otet .
  2. Lasati sa dea un clocot si apoi aruncati apa .
  3. Intre timp curatati , spalati si tocati marunt ceapa,ardeiul morcovul si telina .
  4. Sotati usor in ulei legumele pregatite . Adugati 2 l apa .
  5. Puneti in oala la fiert si capul de miel,foaia de dafin si pasta de ardei iuti .Sarati .
  6. Trebuie sa fiarba bine cam o ora . Puneti la fiert leusteanul tocat marunt.
  7. Capul de miel se considera fiert cand se poate desface cu usurinta maxilarul si calota craniana .
  8. Capul de miel fiert se desface si se scoate creierul si limba mielului . Limba se feliaza .
  9. Acestea se vor aduga la sfarsit din nou in ciorba .
  10. Smantana se dilueaza cu zeama calda ca sa nu faca cocoloase .
  11. Pentru aceasta trebuie sa alegeti o smantana grasa de calitate
  12. Dregeti ciorba cu smantana si o acriti cu zeama de lamaie . Piparati .
  13. La sfarsit se pune leurda tocata si frunzulitele tinere de urzici .
  14. Eu am pus doar frunzele  tinere de urzici, curatate de pe tije .
  15.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Capul de miel se considera fiert cand se poate desface cu usurinta maxilarul si calota craniana .

2

Smantana se dilueaza cu zeama calda ca sa nu faca cocoloase .

3

Pentru aceasta trebuie sa alegeti o smantana grasa de calitate.

4

Daca a avut loc impreunatul oilor , smantna se poate inlocui cu jintuiala .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu leurda si urzici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de leurda