Groszek ptysiowy - fulgi pufosi pentru supa

de Adinuta in Supe/Ciorbe, 29 Noi 2009 | 8534 vizualizari

 

M-am chinuit sa aflu traducerea exacta pentru aceste bilute de aluat, dar ce pot sa spun e ca groszek inseamna mazare, iar ptys e un fel de savarina. Mai departe de atat nu am putut ajunge :)) probabil ca sunt numite "mazarici" ca seamana cu boabele de mazare, iar ptys ca sunt pufoase, umflatele. Eu m-am indragostit de ele, sunt gustoase si dragalase si pot fi pastrate destul de mult timp. Eu inca mai am vreo 2 de acum o saptamana!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pahar apa
  • 6 linguri faina de grau
  • 30 grame zahar
  • 30 grame unt
  • 2 oua
  • sare
  • grasime pentru uns tava sau foaie de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Groszek ptysiowy - fulgi pufosi pentru supa:

Pasul 1: Se pune apa la fiert si in ea se pune untul si un pic de sare. Cand untul e topit si apa fierbe se adauga faina si se amesteca bine cu un tel, sa nu ramana cocoloase. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se amesteca din cand in cand.


Pasul 2: In aluatul caldut (aproape de temperatura camerei) se adauga ouale batute (eu am uitat sa le bat) si se amesteca bine cu blenderul. Cu un cornet se fac bilute mici pe foaia de copt sau tava unsa. Vedeti ca se vor umfla la coacere, nu le faceti prea mari.


Pasul 3: Tava se da la cuptoul incins la 200 grade cam 15 minute. Trebuie sa aiba o culoare frumoasa, rumena. Sunt excelente cu orice supa, mai ales cele crema. Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Groszek ptysiowy - fulgi pufosi pentru supa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

adry88 1

08.05.2011, 16:08

feliciacristea46 1

31.10.2013, 15:41

astea sunt caroline, sau schouri, se pot umple cu crema !

iri_iri 1

06.04.2015, 17:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ciuperci