Ciorba de miel cu spanac si salatica

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 15 Apr 2018 | 410 vizualizari

 

 Daca avem miel proaspat de Paste nu s epoate sa nu facem si o ciorbita buna cu smantana si verdeturi.
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 1 cap de miel + partile osoase de la capatul picioarelor
  • 3 morcovi
  • 4 cepe mici
  • 2 patrunjel radacina
  • 2 tije de telina
  • 2 ardei -rosu si galben
  • 2 foi dafin
  • 4 linguri orez
  • 1 lingura tarhon verde tocat
  • 100 ml otet
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 500 ml smantana fermentata
  • sare
  • piper
  • 1 ardei iute
  • 2 maini salatica de padure
  • 2 maini frunze spanac
  • zeama lamie-optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu spanac si salatica:


  1. Capul si si oasele de miel se curata bine si se spala.

  2. Puneti carnea sa dea un clocot (sa se opareasca) intr-o oala cu apa, otet si putina sare.

  3. Dupa ce s-a oparit apa se arunca si carnea se clateste.

  4. Curatati si spalati legumele si ceapa. Tocati-le marunt.

  5. Sotati legumele in ulei. Sarati. Adaugati 3 l apa.

  6. Fierbeti impreuna cu capul si oasele de miel. Puneti si orezul si foile de dafin.

  7. Fierberea carnii se face foarte rapid.

  8. Capul de miel se desface usor dupa ce s-a fiert. Se scoate creierul si limba. Limba se feliaza. Acestea se servesc separat sau in ciorba, dupa preferinta.

  9. Se desface smantana cu zeama fierbinte. Dupa ce se amesteca se adauga inapoi in ciorba.

  10. Feliati ardeiul iute si-l puneti in ciorba. Puneti piper dupa gust.

  11. La sfarsit se adauga si verdeturile spalate si tocate.

  12. Gustati si dregeti,daca este nevoie, gustul cu sare, piper sau zeama de lamaie.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu spanac si salatica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

19.04.2018, 13:15

Xana , multumesc de apreciere

mihaelar63 1

19.04.2018, 13:15

Motane , multumesc de ,, calificativ ""

mihaelar63 1

19.04.2018, 13:16

Kytz mereu stie ce este bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu afumatura dreasa cu ou si smantana