Ciorba de miel reteta cu leurda si lapte batut

de Sim0na in Ciorbe, 4 Mai 2015 | 3654 vizualizari

 

 Ciorba de miel reteta

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de miel cu os
  • 3 morcovi micuti
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • 2 linguri orez
  • 1 mana leurda
  • 1 litru lapte batut
  • 2 galbenusuri
  • cca 100 ml otet
  • sare
  • piper boabe
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta cu leurda si lapte batut:

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am adaugat sare si piper boabe si am luat spuma de cate ori a fost cazul.

Cand carnea nu si-a mai lasat spuma, am pus ceapa, morcovul si telina, toate tocate marunt. Am lasat sa fiarba cca 20-30 minute, apoi am pus orezul si leurda tocata marunt, si am mai lasat vre-o 15 minute la foc mic.

Am adaugat otetul. Galbenusurile le-am amestecat cu lapte batut (sau 500 ml smantana), apoi am luat din oala zeama fierbinte si am adus amestecul la temperatura ciorbei. Am rasturnat totul in oala si am lasat sa dea intr-un clocot. 

Am pus leusteanul tocat marunt, am potrivit de sare si am oprit focul. O bunatate de ciorbita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta cu leurda si lapte batut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de afumatura