Ciorba de miel reteta cu leurda si lapte batut

de Sim0na in Ciorbe, 4 Mai 2015 | 3691 vizualizari

 

 Ciorba de miel reteta

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de miel cu os
  • 3 morcovi micuti
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • 2 linguri orez
  • 1 mana leurda
  • 1 litru lapte batut
  • 2 galbenusuri
  • cca 100 ml otet
  • sare
  • piper boabe
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta cu leurda si lapte batut:

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am adaugat sare si piper boabe si am luat spuma de cate ori a fost cazul.

Cand carnea nu si-a mai lasat spuma, am pus ceapa, morcovul si telina, toate tocate marunt. Am lasat sa fiarba cca 20-30 minute, apoi am pus orezul si leurda tocata marunt, si am mai lasat vre-o 15 minute la foc mic.

Am adaugat otetul. Galbenusurile le-am amestecat cu lapte batut (sau 500 ml smantana), apoi am luat din oala zeama fierbinte si am adus amestecul la temperatura ciorbei. Am rasturnat totul in oala si am lasat sa dea intr-un clocot. 

Am pus leusteanul tocat marunt, am potrivit de sare si am oprit focul. O bunatate de ciorbita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta cu leurda si lapte batut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dantes 1

05.05.2015, 10:45

Buna!

laura_n 1

05.05.2015, 16:59

asa-i cu maritisul... gatesti non stop ))

reisnaor_2006 1

11.12.2015, 12:15

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza