Ciorba de os cu perisoare

de Bunica in Ciorbe, 6 Feb 2015 | 902 vizualizari

 

Ciorba de os o fac numai in perioada rece a anului.Asa ca m-am apucat de treaba.Imi plac foarte mult ciorbele acrite cu zeama de varza sau moare.

 

INGREDIENTE

  • 2 oase de porc de la sir(coloana vertebrala):))
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina mica
  • 1 ardei gras
  • 200 g. suc de rosii
  • 300 ml. zeama de varza
  • leustean
  • Perisoare:
  • 250 g. carne de porc tocata
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 ou
  • 1 lingurita marar uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de os cu perisoare:

Pune la fiet oasele spalate.


Dupa ce au dat in 2 clocote arunca apa,spala oasele si pune-le iar la fiert.


Daca este nevoie spumuieste.


Dupa 20 de minute pune zarzavatul(ceapa,ardeiul,morcovul,telina) tocat marunt

Intre timp pregateste perisoarele.


Toaca ceapa si amestec-o bine cu carnea si condimentele.


Pune oul si orezul spalat.


Formezi perisoarele cu mana si le dai drumul in ciorba.


Cand perisoarele s-au fiert, adauga sucul de rosii.


Dupa ce a dat 2-3 clocote adauga zeama de varza .


Las-o la fiert 10 minute .


Stinge focul si adauga leusteanul tocat.


Serviti cu mamaliga si ardei iute.

 

TIPS-URI

1

Se sareaza la sfarsit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de os cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Panacris 1

06.02.2015, 18:04

Tocmai a venit vâjul, deci e binevenită ciorbița ta!

Rocsi 1

06.02.2015, 20:52

Foarte gustoasa ciorbita asta!

Teo 1

07.02.2015, 21:25

Buni ,am fost astazi ''gand ,la gand cu bucurie'' pentru ca si eu am facut o astfel de ciorba!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de perisoare