Ciorba de perisoare a la grec

de madi_marin in Ciorbe, 25 Aug 2014 | 9656 vizualizari

 

Ciorba de perişoare e preferata mea. De data asta am facut-o a la grec. Delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocată amestec
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia
  • 1 păstârnac
  • 1 cartof mare
  • pătrunjel proaspăt
  • un praf de cimbru uscat
  • 4 gălbenuşuri
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 ml smântână de gătit
  • oţet
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare a la grec:

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins pentru câteva minute.


Se adaugă 1 l de apă şi se lasă să fiarbă.


Carnea se amestecă cu sare, piper , cimbru şi pătrunjel proaspăt tocat. Se formează perişoare pe care le punem la fiert peste ceapă.


Când sunt aproape fierte se adaugă morcovul şi păstârnacul rase şi cartoful şi ardeiul tăiate cubuleţe.


Se lasă să fiarbă totul la foc potrivit.


Când legumele şi carnea sunt gata, se drege ciorba cu oţet, sare, piper şi gălbenuşurile amestecate cu laptele şi smântâna de gătit ( acestea se aduc la aceeaşi temperatura adaugând zeamă fierbinte de ciorbă). Se fierb împreună doar un minut, după care se stinge focul şi se adaugă verdeaţa tocată.


Poftă buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare a la grec" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

madi_marin 1

28.08.2014, 19:10

deutzica asta e ,,zero,, la toate capitolele asteptam retete de top de la ea...ce sa zic....

deutzica 1

29.08.2014, 22:53

Credeam ca acesta e un site serios, unde se poate discuta fara sa se aduca jigniri din cele mai urate, (autoarea declara ca sunt "zero" la toate capitolele si ca mi-ar baga undeva reteta!)
Madi-marin, ramai cu bine si poate voi reveni, daca vei gasi de cuviinta sa-ti mai cizelezi un pic limbajul de maidan!

Si nu pot, inainte de a te parasi definitiv, sa nu apreciez cat de multa dreptate ai avut cand ai afirmat ca intentionezi sa bagi "undeva" aceasta reteta care-ti apartine. Cam atata si merita!

-Licurici- 1

23.06.2015, 08:30

Mi se pare foarte interesanta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare