Ciorba manastireasca de legume

de Sylvia in Ciorbe, 3 Dec 2014 | 13548 vizualizari

 

Mancarea facuta la manastire este magica, cele cateva retete pe care le stiu le respect cu grija si cu drag. Este o mancare simpla, cu ingrediente de cea mai buna calitate, facuta cu mare drag si cu multa rabdare si dragoste. Este o mancare dincolo de spatiu si negurile vremii, parca simti in ea secolele care s-au scurs si dragostea si credinta care au ramas pietrele de temelie. Este dovada clara ca mancarea buna este simpla, cu ingrediente la indemana , iti aduce cu drag aminte de vremurile cand oamenii stiau sa traiasca simplu si sa fie fericiti.

 

INGREDIENTE

  • ceapa
  • morcov ras
  • telina rasa
  • pastarnac ras
  • fasole verde si galbena
  • fasole boabe
  • ardei rosu
  • o cana de bulion
  • rosie
  • sare bruta
  • usturoi
  • piper proaspat macinat
  • dafin
  • 2 linguri de ulei
  • cimbru uscat
  • patrunjel verde
  • telina verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba manastireasca de legume:

Prepararea si ingredientele sunt extrem de simple, rabdarea si dragostea de bucate este cheia retetei. Toate radacinoasele ( morcovul pastranacul, telina ) se dau pe razatoare. Ceapa, ardeiul, rosia si fasolea pastai se toaca marunt ca sa isi scoata tot gustul si sa fie placute la vedere. Untelemnul/uleiul se folosesc cu cumpatare , 2 linguri sunt suficiente, gustul trebuie sa iasa din legume si mancarea sa fie usoara si economica.


Intr-o oala mare si cuprinzatoare se pun in 2 linguri de ulei,ceapa, fasolea verde si boabele de fasole prefierte, ardeiul rosu sa se unduiasca putin cu sare bruta si ulei si piper proaspat macinat. Focul se lasa mic de tot ca sa patrunda bland legumele pret de 10 minute. Se adauga radacinoalese date pe razatoare ca sa scoata tot gustul aromat si se lasa la foc mic de tot pana se patrund bine, pret de 10 minute, legumele se inmoaie astel si scot toata dulceata lor naturala.


Apoi se pune apa clocotita, se adauga dafin, cimbru uscat si un catel de usturoi zdrobit si se lasa sa clocoteasca incet pe foc mic de tot timp de 20-30 minute. Este important ca legumele sa aiba timp sa isi spuna povestea impreuna si sa scoata toata aroma din ele. Se adauga apoi bulionul si rosia decojita taiata marunt si se mai lasa sa clocoteasca si sa scada pret de 5 minute. La sfarsit se drege dupa gust cu sare si piper si se parfumeaza dupa ce este luata de pe foc cu ierburi aromate dupaplac, eu am pus patrunjel si putina telina verde.


Dupa ce a fost luata de pe foc se mai lasa pret de cateva minute acoperita cu un capac ca ciorba sa se desavarseasca in liniste si legumele sa isi termine de povestit aroma. Va doresc pofta buna si sa mancati cu drag din aceasta ciorba minunata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba manastireasca de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rita Ilies 1

30.03.2015, 21:01

Chiar ieri am mâncat la mănăstirea Prislop din Boiu Mare/Maramureș. E delicioasă!

Carmen 1

06.04.2015, 06:11

magica si sanatoasa

Panacris 1

18.08.2015, 08:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu carne de porc si afumatura