Ciorba de pastai cu rosii

de Rocsi in Ciorbe, 4 Iul 2012 | 3246 vizualizari

 

Daca tot mi-au adus de la tara cateva pastai am zis sa pregatesc si o ciorbita cu multe rosii si legume proaspete.Va invit la o portie!

 

INGREDIENTE

  • 1 bol mic cu pastai verzi
  • 4 rosii
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei galben
  • 1/2 ardei kapia
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 cana bors
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pastai cu rosii:

Curatam pastaile la capete, le spalam iar apoi le taiem in doua, in trei, depinde cat sunt de mari (de preferabil sa fie mai mici pentru ca sunt mai proaspete). Rosiile le decojim si le facem cubulete. Ceapa o curatam si o tocam. Morcovul il radem de coaja, apoi il taiem cubulete. Curatam pastarnacul si il taiem ca pe morcov. Ardeiul galben si kapia il curatam de seminte si il taiem patratele mici.


Intr-o oala punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si rosiile si le lasam 2-3 minute la inabusit, apoi punem si morcovul tot 2-3 minute. Punem cam 5-6 litri de apa si lasam pana da in clocot, apoi punem pastaile, pastarnacul, ardeiul galben si kapia. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba. Cand pastaile si celelalte legume sunt fierte suficient, dam gust ciobitei cu sare si piper. Punem si borsul si lasam sa mai dea doar cateva clocote. Inchidem aragazul, iar deasupra ciorbei punem patrunjel verde tocat. Punem capacul inca 5 minute pentru a lua ciorba aroma de verdeata


Se poate servi rece, calda, cu smantana, ardei iute !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pastai cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rocsi 1

05.07.2012, 22:28

Multumesc Simona

Rocsi 1

05.07.2012, 22:28

Antici

Rocsi 1

05.07.2012, 22:28

Miuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pastai