Ciorba de pastai cu rosii

de Rocsi in Ciorbe, 4 Iul 2012 | 5926 vizualizari

 

Daca tot mi-au adus de la tara cateva pastai am zis sa pregatesc si o ciorbita cu multe rosii si legume proaspete.Va invit la o portie!

 

INGREDIENTE

  • 1 bol mic cu pastai verzi
  • 4 rosii
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei galben
  • 1/2 ardei kapia
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 cana bors
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pastai cu rosii:

Curatam pastaile la capete, le spalam iar apoi le taiem in doua, in trei, depinde cat sunt de mari (de preferabil sa fie mai mici pentru ca sunt mai proaspete). Rosiile le decojim si le facem cubulete. Ceapa o curatam si o tocam. Morcovul il radem de coaja, apoi il taiem cubulete. Curatam pastarnacul si il taiem ca pe morcov.  Ardeiul galben si kapia il curatam de seminte si il taiem patratele mici.

Intr-o oala punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si rosiile si le lasam 2-3 minute la inabusit, apoi punem si morcovul tot 2-3 minute. Punem cam 5-6 litri de apa si lasam pana da in clocot, apoi punem pastaile, pastarnacul, ardeiul galben si kapia. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba. Cand pastaile si celelalte legume sunt fierte suficient, dam gust ciobitei cu sare si piper. Punem si borsul si lasam sa mai dea doar cateva clocote. Inchidem aragazul, iar deasupra ciorbei punem patrunjel verde tocat. Punem capacul inca 5 minute pentru a lua ciorba aroma de verdeata

Se poate servi rece, calda, cu smantana, ardei iute !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pastai cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba noua de fasole cu codita de purcel