Ciorba de legume cu prosciuto

de Valclaudia in Ciorbe, 8 Noi 2014 | 3202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • cca 300 gr. prosciuto
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 cartofi
  • 1 dovlecel mic
  • 1 lingura pasta de tomate
  • cateva boabe de piper
  • putin usturoi granulat
  • 250 ml bors
  • sare si piper macinat dupa gust
  • verdeata proaspata (telina, patrunjel,marar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu prosciuto:

Curatam si spalam legumele.

Tocam ceapa,o calim 2-3 minute in ulei.

Taiem ardeiul bucati, le punem peste ceapa si le calim impreuna,alte 2-3 minute.

Morcovul se taie rondele, se adauga peste legumele din oala. Calim alte 2-3 minute.

Taiem feliile de prosciuto bucati, le adaugam in oala peste legumele sotate.

Punem cca 3l apa peste legume, adaugam boabe de piper, sare si piper macinat dupa gust. Lasam sa dea cateva clocote, apoi adaugam cubuletele de cartofi. Fierbem 15 minute.

Adaugam cubuletele de dovlecel, lasam la fiert la foc potrivit pana se inmoaie toate legumele.

Adaugam pasta de tomate diluata in bors, apoi usturoi granulat dupa gust si la final presaram verdeata tocata.

Oprim focul, lasam cateva minute oala acoperita sa se intrepatrunda aromele,apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu prosciuto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba saracului