Ciorba de perisoare

de simona72 in Ciorbe, 26 Oct 2013 | 8233 vizualizari

 

Intre ciorbele preferate la mine acasa asta e predominanta si are un loc bine stabilit. Insa cuvantul ciorba ne vine din turca, bors din rusa, supa si crema din franceza, deci nu avem nimic al nostru...asa ca aceste zemuri pe care noi le numim ale noastre sunt de fapt de peste tot si le adaptam in functie de regiune si de obiceiuri...

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 1 kg pulpa de vitel
  • 2-3 linguri de gris
  • 1 ou
  • 1 lingurita marar(uscat am avut eu)
  • sare dupa gust
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 gogosar
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 radacina de telina
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 pachetel mic de taitei Rolton(sau si mai bine taitei de casa)
  • 500 ml bors(mai mult sau mai putin, in functie de gustul fiecaruia)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Carnea de vitel se curata de pielite, se spala si se da prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie. Se condimenteaza cu sare si marar, se adauga grisul si oul si se amesteca bine. Din carnea rezultata, cu mainile umede facem perisoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Dupa ce s-a inmuiat se adauga si restul legumelor:morcovul, gogosarul, patrunjelul radacina, telina taiate ca pt ciorba. Se adauga o cescuta mica de apa, se pune capac peste oala si se lasa legumele sa se inabuse. Apoi se adauga apa peste legume atat cat dorim sa facem ciorba si sa tinem cont ca mai punem si bors. Cand da in clocot adaugam si perisoarele si lasam sa fiarba 30-40 minute. Dupa ce perisoarele sunt fierte, adaugam borsul, taiteii, sare dupa gust si lasam sa mai fiarba 5 minute. Oprim focul si adaugam patrunjelul si leusteanul tocate marunt.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

grisul poate fi inlocuit cu orez(eu prefer grisul pt ca ies perisoarele mai finutze)

2

serviti dupa preferinte cu smantana si ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Tabita _ 1

26.10.2013, 21:55

Valclaudia 1

26.10.2013, 23:20

imi place tare mult. Doar ca nu prea am pentru cine s-o prepar...

Krystyan Trendy 1

14.12.2013, 16:40

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de primavara