Ciorba de perisoare

de Ina in Ciorbe, 1 Iul 2010 | 17637 vizualizari

 

Revigoranta :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:  
  • 0,5 kg. carne tocata, amestec  porc  cu vita
  • 1 pumn cu orez
  • 2 oua
  • 1 lingura cu varf cu faina
  • 1 ceapa
  • 2 linguri cu bulion
  • patrunjel verde
  • piper
  • sare
  • Pentru ciorba:  
  • 1 ceapa potrivita ( eu am folosit  3 fire de ceapa verde )
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras
  • 1 mana de orez
  • 300 g. rosii in bulion sau suc de rosii
  • 1litru bors
  • Optional - smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Prepararea perisoarelor :

Amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata( ceapa o calim putin inainte de adaugarea in compozitia de carne ).  Luam din compozitia obtinuta cantitati mici pe care le rulam in podul palmei pana formam sfere  de carne. Asezam perisoarele pe un tocator  sau o tava si ne luam de prepararea ciorbei.

Ceapa, ardeiul gras si morcovul tocate  se pun la fiert in apa cu putina sare . Cand  apa fierbe  adaugam orezul si rosiile sau sucul de rosii.  In ciorba clocotinda punem cu grija perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica toate deasupra si vedem ca orezul e inflorit.  Adaugam borsul si potrivim de sare. Mai lasam sa dea 2-3 clocote si oprim focul . Deasupra presaram leustean verde, tocat marunt.

Servim fierbinte  cu sau fara smantana, dupa optiunea fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

merion35 1

09.10.2012, 20:27

abia astept sa fac....arata nemaipomenit de gustoasa

babi5 1

22.08.2013, 09:36

buna tare

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 10:20

buna ciorbica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare