Ciorba de perisoare a la grec

de Lau in Ciorbe, 13 Oct 2011 | 2633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata
  • 1 cescuta orez+3 linguri
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • patrunjel
  • marar
  • 300 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare a la grec:

Amestecam carnea cu 3 linguri de orez, patrunjel (uscat am pus eu) sare, piper, 1 ou si amestecam bine. Formam perisoarele si le asezam pe o farfurie

Ceapa tocata, morcovul(eu l-am taiat felii), telina data prin razatoare se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele si dam la foc mic. Cand s-au ridicat perisoarele deasupra adaugam orezul spalat si scurs bine de apa si mararul

Intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana, cu un polonic turnam supa in fir subtire amestecand continuu (3-4) pana cand amestecul de galbenusuri se apropie de temperatura supei. Turnam  amestecul in oala, amestecand la suprafata ciorbei. Lasam sa dea cateva clocote si potrivim de sare, piper si zeama de lamaie dupa gust. Adaugam patrunjel verde

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare a la grec-0
Ciorba de perisoare a la grec-1

COMENTARII (14)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

14.10.2011, 09:27

place da am facut si eu asa ca numi trebuie

Lau

Lau 1

14.10.2011, 10:18

multumesc

Kori

Kori 1

16.10.2011, 23:34

foarte buna si arata exact cum se face pe la noi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!