Ciorba de stevie

de Nadyne in Ciorbe, 15 Mar 2016 | 4240 vizualizari

 

Primavara a venit, cel putin in calendar... Si, odata cu ea si minunatele verdeturi, izvor de sanatate si energie...

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras verde sau rosu
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina telina micuta
  • 4 legaturi stevie
  • 4 - 5 cartofi potriviti
  • 2 oua
  • 3 linguri orez
  • ulei, sare
  • 1 legatura leustean
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 1 l bors
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de stevie:

Rupem stevia de pe nervuri, o spalam foarte bine, o oparim si o lasam deoparte. Zarzavatul se curata, se spala si se toaca, ceapa marunt, ardeiul fasiute, morcovul, pastarnacul si telina se dau prin razatoare. Cartofii se taie cuburi.


Intr-o oala de 4 litri, punem ceapa la calit cu cateva linguri cu ulei, adaugam ardeiul, dupa 3-4 minute, morcovul si, ulterior telina si pastarnacul. Calim impreuna, apoi turnam putina apa calda si lasam sa fiarba vreo 5 minute, dupa care adaugam cartofii si completam cu apa calda. Cand sunt fierti pe jumatate, punem si orezul, lasam sa fiarba, apoi adaugam stevia tocata.


Dupa vreo 5 minute, punem borsul incalzit si batem ouale, pe care le turnam in oala in fir subtire.


Adaugam pasta de tomate, mai dam in cateva clocote, potrivim de sare si presaram leusteanul tocat marunt.


Servim ciorbita rece sau, in orice caz nu foarte calda, cu o ceapa rosie sparta alaturi. :)


Sa aveti pofta!


In varianta de post, excludem oul dintre ingrediente. Iarna, treaba se simplifica, daca am avut grija sa bagam cateva pachetele de stevie la congelator.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stevie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

16.10.2016, 10:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii