Ciorba de perisoare cu bors

de reisnaor_2006 in Ciorbe, 6 Ian 2015 | 1380 vizualizari

 

O ciorbita iubita de familia mea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata afumata si grasime
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 1 bucata de telina
  • 2 radacini de patrunjel
  • patrunjel
  • 100 gr orez
  • 100 gr de suc de rosii
  • 1 kg de bors
  • sare
  • piper
  • leustean
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu bors:

Curatam si spalam toate legumele pentru ciorba,se dau prin razatoare si se pun in oala in care fierbem ciorba si lasam sa de-a in clocot.

Intr-un castron punem carnea tocata. Adaugam orezul spalat bine,ceapa calita,ouale,patrunjelul tocat marunt,sare si piper dupa gust.Omogenizam bine compozitia si lasam deoparte circa 5 minute. Cu mana umeda formam bilute rotunde,pe care le lasam deoparte pana cand legumele sunt aproape fierte.

Cand legumele sunt aproape fierte,adaugam perisoarele.Lasam sa mai dea in cateva clocote, pana cand carnea si orezul sunt fierte.

După ce toate ingredientele sunt bine fierte, se adaugă sucul de rosii . Se mai lasă 10 minute la foc potrivit, după care se adauga borsul fiert separat.Potrivim de sare si piper si punem verdeata.

Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

borsul se da in clocot inainte de a fi pus în ciorba, nu se pune rece, nici încalzit ci fierbinte.

2

se poate servi si cu smantana si ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Panacris 1

07.01.2015, 17:39

Savuroasă! Dar îmi place tare mult și farfuria

marcela1979 1

08.01.2015, 01:34

mirela0911 1

08.01.2015, 13:37

Buna ciorba!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!