Ciorba de perisoare cu zeama de varza

de LUK in Ciorbe, 3 Ian 2011 | 6170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-500gr carne tocata de porc
  • o jumatate de ceapa mica
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1-2 linguri de orez spalat
  • sare,piper,vegeta dupa gust
  • 2 morcovi mai mici
  • 1 patrunjel
  • 3-4l de apa
  • 200ml smantana
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei
  • 200ml zeama de varza
  • 1-2 linguri de faina pentru modelat perisoarele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu zeama de varza:

Morcovii si patrunjelul se rad pe razatoarea mare si se calesc in cele 2 linguri de ulei putin,pana cand se coloreaza uleiul portocaliu.Adaugam apa ,sarea si vegeta si lasam sa fiarba.Intre timp pregatim perisoarele astfel:


Ceapa si usturoiul se rad pe razatoarea mica si se pun peste carnea tocata.Se bate oul cu putina sare si se adauga treptat peste carne amestecand cu mana.Eu nu l-am pus pe tot pentru ca ar fi fost prea moale compozitia(de aceea intotdeauna bat oul sparat,nu il pun intreg peste carne..in felul acesta pot sa pun doar cat e necesar).Adaugam piper si sare,amestecam foarte bine sa se omogenizeze.Apoi adaugam orezul si amestecam bine.Pe o farfurie punem faina.Luam cate un pic de carne,modelam bilute si le dam prin putina faina(in felul acesta nu se lipesc si nici nu se imprastie la fiert).Le asezam pe o farfurie pana cand fierbe apa.Cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele una cate una,asteptam sa se ridice la suprafata apoi dam focul incet si le fierbem la foc mic o ora.


Dupa o ora adaugam zeama de varza si mai fierbem 5 minute.Oprim focul,gustam,potrivim daca mai e nevoie de sare si lasam sa se odihneasca 30 min.


Intr-un bol punem smantana,dupa ce s-a odihnit ciorba,luam cu polonicul ciorba si punem putin cate putin peste smantana pana cand aceasta ajunge la o temperatura apropiata cu cea a ciorbei,apoi o turnam peste ciorba din oala si amestecam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bucataras Medi 1

05.01.2011, 17:13

Ce-mi plac ciorbele acrite iarna cu zeama de varza...............mmm.

kamy 1

05.01.2011, 17:25

si eu numai cu moare le acresc iarna...cat imi ajunge 5f

Ligia Bxl 1

18.01.2011, 09:33

asta e tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu fidea