Ciorba de perisoare din carne de pui

de Zamfira in Ciorbe, 18 Oct 2015 | 2887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 1/2 țelină
  • 1 gulie
  • 1 roșie
  • 1 ardei gras
  • 1 legătură leuștean verde (2 linguri leuștean uscat)
  • sare după gust
  • pulpa și zeama de la o lămâie (zeama de varză, borș, oțet)
  • 50 ml ulei

Pentru perișoare

  • 500 g carne tocată de pui
  • 1 ou
  • 200 g orez cu bob lung (uscat)
  • 1 lingură făină
  • 1 ceapa albă
  • sare, piper după gust

Putem servi alături de ciorbă: o smântână gustoasă, ardei iute și pătrunjel verde, proaspăt tocat mărunt.

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din carne de pui:

 Curățăm, spălăm legumele și le tăiem bucățele mici.

Un morcov dăm pe răzătoarea mare iar ceapa o tocăm mărunt și le călim în puțin ulei (50 ml).

Adăugăm în zeamă legumele mărunțite, morcovul cu ceapa călită. Adăugăm leușteanul spălat și tocat mărunt precum și sare după gust. Până fierb legumele (aproximativ 15 minute) pregătim perișoarele.

Amestecăm carnea tocată de pui cu orezul, ceapa tocată mărunt, 1 ou, sare, piper și o lingură de făină.

Formăm mici biluțe de carne și le adăugăm în ciorbă.

Lăsăm să fiarbă la foc mic înca 15-20 minute.

Acrim ciorba cu pulpa și zeama de la o lămâie, zeamă de varză, borș sau 3-4 linguri de oțet.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare din carne de pui-0
Ciorba de perisoare din carne de pui-1
Ciorba de perisoare din carne de pui-2
Ciorba de perisoare din carne de pui-3
Ciorba de perisoare din carne de pui-4
Ciorba de perisoare din carne de pui-5
Ciorba de perisoare din carne de pui-6
Ciorba de perisoare din carne de pui-7
Ciorba de perisoare din carne de pui-8
Ciorba de perisoare din carne de pui-9
Ciorba de perisoare din carne de pui-10
Ciorba de perisoare din carne de pui-11
Ciorba de perisoare din carne de pui-12

COMENTARII (23)

Zamfira

Zamfira 1

18.10.2015, 20:50

Motan, multumesc!!!

Zamfira

Zamfira 1

18.10.2015, 20:51

Rocsi, te pup si multumesc!

Zamfira

Zamfira 1

18.10.2015, 20:51

Aletta, multumesc!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!