Ciorba de perisoare din carne de pui si multe legume

de lucy2002 in Ciorbe, 16 Iul 2019 | 2973 vizualizari

 

O ciorbica foarte buna si satioasa. Imi plac ciorbele cu multe legume chiar daca au si carne, asa ca o prepar destul de des, fiind una din ciorbele preferate de noi.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ardei gras
  • o bucata de telina
  • 1 tija apio
  • 3 buchetele brocolii
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • putin ulei pentru inmuiat legumele
  • 2 rosii (curatate de pielita)
  • 350-400 ml bors
  • 4 l apa
  • sare, piper dupa gust
  • PERISOARE
  • 750 gr carne de pui tocata
  • 1 ou
  • 50 gr orez
  • sare, piper
  • cimbru uscat
  • 1 lingura de faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din carne de pui si multe legume:

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt (dupa preferinta).

Intr-o cratita de 5 litri se pune putin ulei si se adauga legmele tocate si se lasa la inmuiat aproximativ 7-10 minute, apoi adaugam apa calda peste ele.

Intr-un bol adaugam carnea tocata de pui peste care adaugam un ou, sare, piper, un pic de patrunjel verde tocat, cimbru uscat, faina si orezul, amestecam foarte bine compozitia.

Cu mainile umezite in apa rece trecem la modelarea perisoarelor. Cand apa cu legume da in clocot, potrivim de gust (cu sare si piper) adaugam perisoarele si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ridica deasupra (atunci vor fi gata). Adaugam borsul fiert inainte, mai dam un clocot ( 5 minute), iar la sfarsit adaugam patrunjelul si leustenul tocat, acoperim cu un capac si oprim focul.

Se poate servi cu smantana sau cum va place ...POFTA BUNA!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din carne de pui si multe legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare