Ciorba de perisoare din ciuperci

de Valclaudia in Ciorbe, 20 Dec 2015 | 21525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia rosu
  • 200 gr varza proaspata tocata
  • 1 borcan legume pentru ciorbe (pastarnac, telina, morcov, patrunjel)
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 2,5 l apa plata
  • sare si piper dupa gust
  • 1 foaie de dafin
  • Perisoare:
  • 500 gr ciuperci
  • 7 linguri cu varf de faina alba
  • 1/2 lingurita turmeric
  • busuioc uscat
  • 3 linguri ulei
  • verdeata (marar, patrunjel, telina)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din ciuperci:

Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem cubulete.


Punem ceapa si ardeiul la calit in ulei pentru 5 minute.


Adaugam varza tocata, borcanul de legume pentru ciorbe, apa plata, foaia de dafin, sare si piper macinat dupa gust, apoi lasam la fiert pana ne ocupam de prepararea perisoarelor.


Ciupercile se curata, se spala, se fierb in apa cu putina sare, cca 10 minute.


Scurgem ciupercile, le trecem prin robot si le amestecam apoi cu faina, pudra de turmeric, busuioc uscat, sare si piper dupa gust.


La final adaugam 3 linguri de ulei si amestecam pana obtinem un amestec omogen din care formam perisoare de marimea dorita, pe care le adaugam in ciorba de pe foc.


Reducem focul si lasam sa fiarba perisoarele pana se ridica la suprafata.


Adaugam rosiile pasate, mai dam cateva clocote si presaram verdeata tocata si lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele.


Portionam in boluri sau farfurii si servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

11.01.2016, 12:23

Buna ideee !!!!

OpreaFlorica 1

06.03.2017, 18:55

Imi place reteta de ciorba cu perisoare din ciuperci . O sa o prepar si eu . Va multumesc !

Bucataras Diana 1

06.03.2017, 19:21

Ce bunatate. va trebui sa incerc si eu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta