Ciorba de perisoare din dovlecel

de giorgi in Supe/Ciorbe, 26 Mai 2012 | 3251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • doi dovlecei nu prea mari
  • doi morcovi
  • 4 oua
  • 200 gr branza dulce
  • o cutie smantana, mica
  • un pastarnac
  • o felie mare de telina
  • doua legaturi de marar
  • zarzare sau bors sau lamaie
  • o ceapa
  • ardei verde si rosu
  • 5 linguri gris
  • 1 lingura faina
  • ulei
  • sare
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din dovlecel:

Dovleceii ii curatam de coaja ,de miez,ii taiem pe jumatate,rezultand patru bucati Trei jumatati le dam pe razatoare,stoarcem bine de zeama si amestecam cu doua oua ,sare,gris ,faina ,branza dulce si cateva fire de marar tocat fin.
Punem un vas cu apa la fiert sa avem la indemana sa completam ciorba.
Intr-un vas calim ceapa, tocata marunt ,in putin ulei (vreo 4-5 linguri) pana devine sticloasa.Punem radacinoasele tocate cuburi (morcov,pastarnac,telina..putem pune si radacina de patrunjel daca vrem).Picuram un pic de apa si lasam sa se inabuseasca acolo si sa fiarba pana se inmoaie .Punem jumatatea de dovlecel (pe care nu am dat-o pe razatoare) taiata cuburi .Completam cu apa fiarta cam cat vrem sa avem ciorbita de multa si adaugam sare.Eu am facut-o intr-un vas de 4kg.
Cand legumele s-au fiert punem perisoare de legume,  cam cat o nuca de mari si lasam sa fiarba cam 10 minute .In acest timp ,cat se ridica perisoarele deasupra si fierb , intr-un castron amestecam doua galbenusuri cu smantana si diluam cu cate o lingura din ciorbita fierbinte .Adaugam cu prudenta ,lingura cu lingura ,amestecand pana se infierbanta bine compozitia cu oua si smantana.Tragem de pe foc ciorbita,adaugam compozitia cu galbenusuri ,omogenizam usor ,punem si ce acritura folosim (zarzare,bors,lamaie) si mararul tocat ,mai dam cateva clocote si gata.Oprim focul si servim cu incredere.Perisoarele din dovlecel sunt un deliciu!
Putem folosi patrunjel sau telina dar acum e sezonul mararului ,el e vedeta !

 

TIPS-URI

1

Lasam focul potrivit sa nu se dezintegreze perisoarele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

alinutzika 1

27.05.2012, 16:37

f interesant!

Cris2711 1

19.08.2012, 20:04

Bya Ralu 1

27.08.2012, 17:42

fain!nu am mai papat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!