Ciorba de peste

de Miha in Ciorbe, 21 Apr 2011 | 2847 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 capuri de crap si 2 bucati din trunchi
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 1/2 gogosar
  • 1 cana suc de rosii
  • 500 ml bors acru (sau zeama de varza)
  • patrunjel si leustean
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Ceapa, ardeiul si gososarul se toaca marunt. Morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun la fiert in oala in care vom prepara ciorba. Se fierb 15-20 deminute, pana se inmoaie.



Exista si varianta in care legumele se calesc in ulei, apoi se acopera cu apa si se fierb.



Crapul se curata si se spala. Se scoate cu atentie osul patrat de la gat, altfel va provoca amareala la fierbere. Se scot si urechile. Se presara cu putina sare si se tine la rece pana se adauga in ciorba. Nu se tine in apa deoarece isi pierde gustul.



Cand legumele sunt fierte se adauga sucul de rosii, borsul fiert in prealabil si bucatile de peste. Se fierbe 10-15 minute, nu mai mult, altfel se sfarama.



Se potriveste gustul de sare, se pune verdeata tocata marunt, se mai dau 2 clocote si se da deoparte. Se poate servi cu ardei iute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

adry88 1

06.05.2011, 11:11

iftimiemonica 1

18.05.2011, 11:18

am facut si eu ciorba de crap mi-a iesit SUPER o recomand din toata INIMA

Miha 1

18.05.2011, 21:15

Multumesc tuturor!

Monica, meritele sunt ale tale! Ma bucur ca ti-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de pui cu galuste
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat